Categoriearchief: Bericht

TIPS TEGEN ‘ONGEWENST ALLEEN ZIJN’

Als maatschappelijk werker kom ik regelmatig mensen tegen, die zich ‘ongewenst alleen voelen’. Stel dat u tegen dit soort nare gevoelens aanloopt… Dan doet u er verstandig aan om zelf op tijd aan de bel te trekken. Wacht NIET te lang met het zetten van de eerste stappen!!! Een ander gaat dit helaas niet voor u doen. Via deze website geef ik een aantal tips om ‘een situatie van ongewenst alleen zijn’ stap voor stap tegen te gaan. Deze week de derde tip:

3. Kies activiteiten die u graag doet;

Als u besluit om met nieuwe mensen in contact te komen, kies dan een activiteit, die u graag doet. Hiermee vergroot u de kans om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses. Wat vindt u echt leuk om te doen? Wat zijn bijvoorbeeld uw hobby’s? Waar bent u echt goed in? Op welke manier zou u een ander kunnen helpen?  Heeft u al stilgestaan bij het doen van vrijwilligerswerk? Zou u een cursus willen volgen? Wilt u zich aansluiten bij een vereniging? In bijvoorbeeld de Egelantier of in wijkcentrum De Kleine Lelie vinden tal van leuke activiteiten plaats. Ga de uitdaging eens aan om daar binnen te lopen? Om (nieuwe) ideeën op te doen. Neem, als het lukt, vooral iemand mee, die u vertrouwt. 

Aniel (maatschappelijk werker) geeft u tips.

In de Kleine Lelie kunt u met Aniel in gesprek gaan. Welkom!

Inez BLOG

Er is weer een nieuwe Inez Blog!! Lees het blog op de pagina: Inez Blog en volg haar bevindingen over de kleine en grote dingen van alledag. Dit keer gaat haar blog over familietradities. Passend in deze periode van het jaar. Inez woont in Hilversum Zuid en is redacteur van de Bloembak.

Let op !!

Tips tegen ‘Ongewenst alleen zijn’

Als maatschappelijk werker kom ik regelmatig mensen tegen, die zich ‘ongewenst alleen voelen’. Stel dat u tegen dit soort nare gevoelens aanloopt… Dan doet u er verstandig aan om zelf op tijd aan de bel te trekken. Wacht NIET te lang met het zetten van de eerste stappen!!! Een ander gaat dit helaas niet voor u doen. Via deze website geef ik een aantal tips om ‘een situatie van ongewenst alleen zijn’ stap voor stap tegen te gaan. Deze week de tweede tip:

2. Kijk dichtbij huis

Met welke mensen uit het heden of verleden zou u weer contact willen maken? Sta eens stil bij de personen uit uw omgeving met wie u de banden weer zou willen aanhalen. Voordat u de lastige stap zet om nieuwe mensen te ontmoeten. Misschien heeft u méér aan contacten met buren, familie, collega’s, kennissen dan u op voorhand denkt. Soms zoeken we de oplossingen gewoon ‘te ver van huis’ en zien wij de mensen om ons heen ‘over het hoofd’. Probeer vooral een paar personen om u heen te verzamelen, bij wie u zich veilig en vertrouwt voelt. (3 vrienden in het echte leven is beter dan 500 contacten via sociale media).

Volgende week krijgt u de volgende tip.

Aniel (maatschappelijk werker) geeft u tips.

In de Kleine Lelie kunt u met Aniel in gesprek gaan. Welkom!

Tips tegen ‘Ongewenst alleen zijn’

Als maatschappelijk werker kom ik regelmatig mensen tegen, die zich ‘ongewenst alleen voelen’. Stel dat u tegen dit soort nare gevoelens aanloopt… Dan doet u er verstandig aan om zelf op tijd aan de bel te trekken. Wacht NIET te lang met het zetten van de eerste stappen!!! Een ander gaat dit helaas niet voor u doen. Via deze website geef ik een aantal tips om ‘een situatie van ongewenst alleen zijn’ stap voor stap tegen te gaan. Deze week de eerste tip:

Durf te delen dat u zich geregeld ongewenst alleen voelt;

Aan wie durft u toe te vertrouwen dat u zich regelmatig ongewenst alleen voelt? Aan bijvoorbeeld een collega, een buurman, buurvrouw of aan uw huisarts? Dit is misschien wel de meest uitdagende stap om te zetten. Maar toegeven dat u zich ‘ongewenst alleen voelt’, getuigt van bijzonder veel lef!!! Zo’n ‘betrouwbare bondgenoot’ zou u namelijk kunnen stimuleren bij het opzoeken van nieuwe situaties en nieuwe contacten. Na verloop van tijd zult u merken dat meer mensen dit (eenzame) gevoel herkennen. Alleen durven velen daar niet openlijk voor uit te komen.

Volgende week krijgt u de volgende tip.

Aniel (maatschappelijk werker) geeft u tips.

In de Kleine Lelie kunt u met Aniel in gesprek gaan. Welkom!

costerustuin in bloei

Costerustuin aan de Zonnelaan

Een bezoekje aan de Costerustuin aan de Zonnelaan in Hilversum is op dit moment erg de moeite waard. Er zijn zeer veel verschillende bloeiende planten te bewonderen. Een rondwandeling leert je veel over de flora van Nederland. Er staan veel bordjes met namen en er zijn sinds dit jaar paaltjes met QR-codes. Met je mobiele telefoon kun je via het internet achterhalen om welke plant het gaat. Ga vooral genieten van al het moois in deze bijzondere botanische tuin.

telefooncirkel

TELEFOON CONTACTCIRKEL, ook in Hilversum Zuid.

Wonen uw kinderen of naaste familie niet in de buurt? Dan is een Contactcirkel een prettige en veilige manier om dagelijks toch even telefoon-contact te hebben met anderen die in dezelfde situatie verkeren. 

Hoe werkt zo’n cirkel?

Een cirkel bestaat uit 5 personen. Men belt dagelijks tussen 9.00-9.30 uur een paar minuutjes met iemand uit de cirkel. Dit gebeurt volgens een schema en de leidster weet na afloop van de belronde, dat iedereen aanspreekbaar is. De cirkel is dan rond. Mocht iemand niet opnemen (de cirkel wordt verbroken) neemt de leidster contact op met buren of familie om te onderzoeken wat er aan de hand is. Dit gaat dan om iemand die een sleutel van u heeft gekregen. Voor familie (en voor uzelf) is het prettig om te weten dat er dagelijks even contact met u is. Naast de dagelijkse belronde is er ook de mogelijkheid om leuke contacten te laten ontstaan. Een halfjaarlijkse thee/koffiemiddag wordt gepland.  

Gezocht

Er is ruimte voor het starten van nieuwe Contactcirkels in Zuid, Centrum, Zuidwest. Heeft u interesse om deel te nemen, of lijkt het u wat voor uw familie/kennis, neem dan contact op. 

Voor deze nieuwe Contactcirkels zijn we ook op zoek naar leidsters die eens per 6 weken doordeweeks in een schema mee willen draaien, voor 1 uurtje in de ochtend.

Deze Contactcirkel is een project van het Rode Kruis en bestaat al 40 jaar in Hilversum.  

U wordt uitgenodigd om contact op te nemen met : Mw Steinvoort (035-6241670), Mw Fennis (035-6424729) of Mw Hilhorst (035-6237844).