De Lelie


Tijdelijk De Kleine Lelie

Hilvertsweg 89-91, 1214 JB Hilversum
06-19227082  Gert Bos: gbos@versawelzijn.nl

Gert Bos

Telefoon: 035-7504123

Bloembak maart 2019-1

klik op de groene link en je kunt de Bloembak lezen

Frederike Jeurink maakt de foto’s voor de Lelie

WELKOM IN DE KLEINE LELIE!

Op deze pagina lees je actuele informatie over activiteiten. 

 

KOFFIEINLOOP DE KLEINE LELIE

Op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30-11.30 uur kan men terecht bij de Koffieinloop in De Kleine Lelie. Voor een praatje, een spelletje of een kosteloze kop koffie/thee. Er zijn gastvrouwen om u te ontvangen. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

WMO-WIJKSPREEKUUR ZUID

Op dinsdag 12 maart kan men met vragen over de WMO terecht bij medewerkers van het Sociaal Plein. Op dit Wijkspreekuur Zuid zijn ook medewerkers van MEE, Versa Welzijn en de Thuiszorg aanwezig. Ook de buurtcoördinator en de wijkagent schuiven regelmatig aan voor vragen, suggesties, ideeen en informatie betreffende uw eigen leefsituatie, zorg en wijkzaken. Wijkinformatiepunt De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

ADMINISTRATIE OP ORDE ?

Vanaf dinsdag 26 maart kan men weer op alle dinsdagen van 15.30-17.00 uur terecht bij het Inloopspreekuur voor mensen die hulp kunnen gebruiken bij het op orde brengen van hun eigen administratie. Vrijwilligers van het project Weg&Wijs zitten voor u klaar. Afspraak maken is niet nodig. Wijkinformatiepunt De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

KAARTEN MAKEN in de Kleine Lelie

Op maandag kan men is er weer wekelijks terecht bij het KAARTEN MAKEN. Het is van 13.30-15.30 uur.  De kosten zijn € 2,00 pk. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

 

FAMILIEBINGO

Op zondag 24 maart is er weer een grote FAMILIEBINGO. Voor ouderen, kinderen maar ook voor mensen met een beperking. De hoofdprijs is een mooie BIOSCOOPPAKKET. Maar niemand gaat met lege handen naar huis. Deze bingo is van 14.00-16.00 uur en een kaart kost 4 euro, incl. hapjes.  Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum. Info : gbos@versawelzijn.nl  06-19227082

COMPUTER-INLOOP SENIOREN

Seniorweb verzorgt in De Kleine Lelie  weer de DIGITALE-INLOOP. U kunt terecht voor hulp bij het aanvragen van toeslagen, digitaal solliciteren, zoeken naar een andere woning. Er zijn computers en vrijwilligers om u op weg te helpen. Het is op dinsdag en donderdag van 9.30-11.00 uur.  Het is gratis. De  Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

 

LELIE-ACTIVITEITEN GEHANDICAPTEN 

Op  woensdag 13 maart gaan  de activiteiten voor gehandicapten weer beginnen. Er is  COUNTRYDANSEN, een CREATIEVE CLUB, een BILJARTGROEP en de INLOOP.  Er is nog ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Je kunt ook gewoon langskomen voor de gezelligheid om wat te drinken en te kletsen. Kom eens kijken en doe eens mee om te zien of je het leuk vind. Het is van 19.15-20.45 uur in het Beatrix Gebouw, hoek Neuweg – Bosdrift, Hilversum. Voor informatie : gbos@versawelzijn.nl 

 

TEKENTAFEL.

Vanaf 14 maart gaat de OPEN TEKENTAFEL weer volop verder. Een gratis creatieve activiteit, begeleid door een creatieve vrijwilliger . U kunt langskomen en proberen of u het leuk vind.  Het is donderdag 9.00-10.30 uur.  De  Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

 

HANDWERKTAFEL

Vanaf dinsdag 12 maart is er weer de Handwerktafel in de Kleine Lelie. Samen met anderen gezellig haken, borduren of breien. We hebben materialen om te beginnen, maar neem zelf ook wat mee. Onderwijl een bak koffie, elkaar helpen en een gezellig praatje. Het is dinsdag 13.30 – 15.30 uur. Gratis. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

 

KENNISMAKINGSLES SENIORENGYM

In de Week van de Eenzaamheid kunt U op dinsdag 2 oktober gratis kennismaken met Seniorengymnastiek : Meer Bewegen Voor Ouderen . Dit is voor senioren die hun fitheid willen onderhouden om daardoor makkelijker onder de mensen te kunnen blijven komen. Iedereen is welkom en fysieke beperkingen zijn meestal geen bezwaar. De les duurt 45 minuten en is gedeeltelijk op de stoel, iedere deelnemer doet mee binnen zijn eigen mogelijkheden. De les wordt gegeven door gediplomeerde docenten. Na de les gaan we aan de koffie.  Er zijn 2 groepen : dinsdags 9.45 uur en 10.45 uur. Plaats : Beatrix Gebouw, hoek Neuweg en Bosdrift. Vooraf aanmelden hoeft niet.

Informatie bij de docenten  Mw Woning en Mw van Engelen : 035 6219353.

 

BUURTBOEKENKAST 

De BUURTBOEKENKAST is weer in gebruik. Mensen kunnen hier boeken achterlaten, ruilen of meenemen. Graag op maandag en donderdag van 9.30-11.30 uur. Er is dan ook koffie voor u. Kom eens kijken of er wat voor u tussenstaat. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91

 

KOERSBAL

Op maandag is er koersbal van 14.00 uur tot 16.00 uur in de Koepel, uitgezonderd elke derde maandag van de maand.
De kosten zijn € 27,00 per half jaar.
Hebt u interesse, kom dan gerust langs om een keer mee te spelen.

 

BILJARTEN

De Biljartgroep biljart in de grote hal van de
Egelantier. Daar staat en puik biljart. Als je mee wilt doen kun je terecht op de maandag, dinsdag en donderdagmiddag.

Welkom op Hilversumzuid.nl. Deze site bevat veel informatie over wijkcentrum de Lelie, tijdelijk de Kleine Lelie. Verder veel aanknopingspunten voor wat er te doen is in Hilversum Zuid. Ook adressen voor als u informatie zoekt. Veel plezier bij het bekijken van deze website.