In Gooi en Vechtstreek zijn 12.000 mensen onvoldoende taalvaardig

Cursus ‘Voel je goed!’

In Gooi en Vechtstreek zijn 12.000 mensen onvoldoende taalvaardig. Voor deze mensen is het vaak lastig om informatie over gezonde voeding te kunnen vinden en begrijpen. Laat staan dat zij deze informatie kunnen beoordelen en toepassen in hun dagelijkse leven. Zeker als je bedenkt welke grote rol de (verleidelijke) eetomgeving daarbij speelt. Daardoor hebben zij grote kans op overgewicht en aandoeningen die daarvan het gevolg zijn. Om deze reden wordt in onze regio de gratis cursus ‘Voel je goed!’ georganiseerd.

Schaamte

Je vraagt niet zomaar aan iemand of hij/zij moeite heeft met lezen en schrijven. Iemand kan zich ook schamen om het zelf te zeggen. Daardoor heeft de begeleiding van de huisarts of een diëtist niet altijd het gewenste effect, de informatie wordt niet begrepen. Gezondheidsklachten verergeren, met alle gevolgen van dien.

Voel je goed!

De gratis cursus ‘Voel je goed!’ is een cursus in makkelijke taal. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. Het is een cursus van 10 bijeenkomsten. ‘Voel je goed!’ gaat over gezond eten en bewegen. Het is een cursus voor volwassenen die willen werken aan een gezonde leefwijze. De cursisten worden professioneel begeleid door een voedingsdeskundige en een taaldocent.

Iets voor jou of voor iemand die je kent? Meer informatie over de cursus ‘Voel je goed!’ is te vinden op de website www.rblgv.nl/voel-je-goed/ of bel naar 035 692 66 20.