Categoriearchief: Buurtnieuws

Wat vindt u van de Gijsbrecht van Amstelstraat?

De komende jaren gaat de gemeente aan de slag met het verbeteren van de buitenruimte van de Gijsbrecht van Amstelstraat Deze week gaan we van start met het ophalen van wensen en ideeën voor de Gijsbrecht.

Wat vindt u van de Gijsbrecht van Amstelstraat?

Begin 2023 gaat de gemeente een eerste ontwerp voor deze winkelstraat maken. Dat ontwerp maken wij  graag samen met inwoners, ondernemers en vastgoedeigenaren. Wij zijn benieuwd naar de meningen over de huidige situatie en de ideeën en wensen voor de toekomst van ‘de Gijsbrecht’. Die kunnen tot 15 januari 2023 ingebracht worden en worden waar mogelijk meegenomen bij het maken van het ontwerp.

Op de website bouwenaanhilversum.nl/gijsbrecht kunt u een vragenlijst invullen. Daarnaast ligt er bij de winkeliers op de Gijsbrecht een ‘wens’ ansichtkaart klaar, waarop iedereen zijn of haar wens voor de Gijsbrecht kan invullen. Op de kaart staat een gedicht van stadsdichter Charlotte de Raad. De kaart kan gratis naar de gemeente worden gestuurd of worden gepost in de speciale ‘wenspost brievenbus’ op de Gijsbrecht.

Laat u ons weten wat uw ideeën of wensen zijn voor de Gijsbrecht?

Houd je van schoon en groen? Wordt dan buurtambassadeur!

Houd je van schoon en groen? Wordt dan buurtambassadeur!

Als ambassadeur adopteer je een stukje buurt, meestal een deel van je eigen straat. Dat stukje verzorg je alleen of samen met buren of collega’s. En op momenten dat het jullie uitkomt. Waar het kan, werk je samen met andere buurtambassadeurs en de gemeente. 

Je signaleert bijvoorbeeld dumpingen of kansen voor meer groen. En leuke straatacties organiseren kan natuurlijk ook. Je neemt geen gemeentelijke taken over, maar je helpt mee aan een extra fijne buurt. De gemeente faciliteert met materialen, beantwoordt vragen en begeleidt waar nodig. 

Je kunt als bewoner , school, organisatie of bedrijf buurtambassadeur worden. Er zijn al veel mensen die mee doen. Op de website  https://happylocals.nl/hilversum/buurtambassadeurs vind je meer informatie

Nieuwe en bestaande ambassadeurs kunnen hier inspiratie en tips vinden om aan de slag te gaan.

Ronnie van Wijk

Versa Welzijn

Opbouwwerk Zuid 1214/1215

Maandag tot en met donderdag

06 57 18 29 70

Hilversum drie weken ‘ondersteboven’ door Sinterklaasactiviteiten

Persbericht gemeente Hilversum

et Grote Sinterklaasfeest op 13 november was de grote aftrap voor drie weken lang Sinterklaasactiviteiten in verschillende delen van de stad. Gemeente Hilversum organiseert in samenwerking met culturele instellingen, partners, buurthuizen en winkelgebieden tot en met 5 december allerlei feestelijke activiteiten voor jong en oud in het thema ondersteboven.

Ondersteboven

Wie sinds 12 november in de stad extra bewegwijzering of van alles op z’n kop en achterstevoren ziet, heeft het goed. Het hoort bij het Sinterklaasthema van dit jaar: ondersteboven. Vanwege de vernieuwingen en werkzaamheden in de stad het afgelopen jaar lijkt Hilversum ‘op zijn kop’ te staan. Hilversumse kinderen zijn op allerlei manieren uitgenodigd Sinterklaas de juiste weg te wijzen.

Sinterklaas weer thuis

Museum Hilversum heeft de slaapkamer van de Sint zoals voorgaande jaren weer klaargemaakt. Tot en met 5 december kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen door gratis te reserveren via museumhilversum.nl. In het museum is een tentoonstelling over Sint door de jaren heen, zijn nog diverse knutselactiviteiten te doen en kunnen kinderen hun brieven bij de Sint bezorgen. In de slaapkamer komt Sinterklaas bij van alle activiteiten in andere delen van de stad.

Speuren op de Gijsbrecht

De letterpieten verstoppen dit jaar weer letters op de winkelruiten op De Gijsbrecht. De letters vormen samen een slagzin. Kinderen kunnen deze letters achter op de speurplaat invullen en inleveren in de brievenbus bij de Sint-etalage. Daar kunnen zij ook kleurplaten inleveren voor de kleurwedstrijd. De speurplaat en kleurplaat zijn verkrijgbaar bij alle winkeliers op De Gijsbrecht, of te downloaden via: degijsbrecht.nl/speuren-en-kleuren-voor-sinterklaas.

Walk-thru winkelcentrum Riebeeck

Sinterklaas komt 23 november van 14.00 tot 17.00 uur naar Winkelcentrum Riebeeck waar hij uitgebreid de tijd neemt jong en oud te ontmoeten. Die middag kunnen aanwezige kinderen zich laten schminken en treden ook de danspietjes op, van Fit by Rox.

Sinterklaashuis Hilvertshof

De muziekpieten uit de Pietenband spelen 26 november van 12.00 tot 16.00 uur de bekende Sinterklaasliedjes waar jong en oud op kunnen meedansen en kunnen meezingen. Verder kunnen geïnteresseerden het Sinterklaashuis bekijken. Sinterklaas zelf is die middag uiteraard aanwezig.

Duurzame feestdagen

Vonk in de Wijk staat op vrijdag 25 november in het teken van de Recycle Sint en feestdagen. Hilversummers zijn welkom en kunnen met elkaar speelgoed, spelletjes, mogelijke (Sinterklaas)cadeaus, feestkleding of kerstartikelen ruilen. Daarnaast zijn er leuke creatieve activiteiten, is van die Vegans open voor een drankje en hapje en is ook de kringloopwinkel van De Golden Girls open.

Sinterklaasfeest bij de Zoutkeet

Bij Speeltuin de Zoutkeet is op 26 en 27 november een feestelijke meet&greet met Sinterklaasmuziek. Kaartjes zijn 3 euro en te koop bij de Zoutkeet vanaf vrijdagmorgen 25 november 11.00 uur.

Meer informatie

Het volledige Sinterklaasprogramma met meer details over de activiteiten van de partners staat op livehilversum.nl/sinterklaas. De gratis UITagenda met het Sinterklaasprogramma is te halen bij onder andere de VVV, de bibliotheek en 100 andere locaties in Hilversum.

Voor meer informatie: pers@hilversum.nl/ 06 – 34 34 20 75