Aannemer voor de herinrichting Gijsbrecht gekozen

Mourik Infra B.V. is door de gemeente Hilversum gekozen als  aannemer voor de herinrichting van de Gijsbrecht. De gemeente vindt dat de ingediende aanpak van Mourik Infra het beste aansluit aan bij  de voorgestelde herinrichting. Vandaag is de overeenkomst getekend door wethouder Arno Scheepers en directeur Regionale Projecten, André de Waal van Mourik. Naar verwachting start de uitvoering vanaf aankomende zomer.

Scheepers, projectwethouder herinrichting Gijsbrecht van Amstelstraat: “Ik ben enorm blij met het selecteren van deze aannemer. We zijn nu weer een stap dichter bij een vernieuwde Gijsbrecht. We hebben er vertrouwen in dat we met deze keuze het mooiste eindresultaat gaan halen, en dat ondernemers, bezoekers en omwonenden de Gijsbrecht gaan krijgen die ze verdienen. Ik kan niet wachten tot het zover is!”

De Waal:

De Waal: ‘’Wij zijn trots dat wij geselecteerd zijn om dit project samen met de gemeente en overige belanghebbenden te mogen realiseren. Wij zien uit naar een prettige samenwerking waarbij we oog hebben voor de belangen van eenieder. Het veilig uitvoeren van het project staat voor ons voorop!’’

De uitvoering start naar verwachting vanaf de zomer van 2024. De voorbereidingen zijn gestart. Zoals nadere onderzoeken naar de bomen, de bodemsamenstelling, het asfalt en definitieve materiaalkeuze. Maar ook het onderzoeken en vaststellen van de exacte wijze van realisatie en fasering. Waarbij de bereikbaarheid van het winkelgebied een belangrijke rol speelt.

Definitief ontwerp herinrichting van de Gijsbrecht

Het definitieve ontwerp voor de herinrichting van De Gijsbrecht van Amstelstraat tussen de Gladiolusstraat en de Neuweg is op 19 december 2023 vastgesteld door het college van B en W.

Het kernwinkelgebied van de Gijsbrecht van Amstelstraat krijgt een nieuw gezicht. Van de bestaande inrichting als verkeersweg met winkels wordt een sfeervol verblijfsgebied gemaakt. Hierbij ligt de nadruk op aantrekkelijk verblijven voor het winkelend publiek en het verbeteren van de verkeersveiligheid voor alle gebruikers van de Gijsbrecht.