Zorgcentrum De Egelantier

Logo Hilversum Zuid

 

ZORGCENTRUM DE EGELANTIER

EGELANTIERSTRAAT 194
1214 EH HILVERSUM
035-6243454

www.egelantier-hilversum.nl

TREFPUNT DE LELIE

De soosmiddagen van het Trefpunt gaan weer van start. Het is dinsdags van 13.30– 16.30 uur. In De Egelantier, Egelantierstraat 194 Hilversum. Nieuwe leden zijn altijd welkom om te kaarten en te biljarten.

Creaclub Ans

Elke vrijdagmiddag in de Egelantier creatief met Ans! Kom gezellig langs en doe mee tussen 14.00 en 15.30. Tot vrijdag!

BILJARTEN

De biljartliefhebbers kunnen overdag gebruik maken van het biljart in De Egelantier, Egelantierstraat 194 Hilversum. Maar ze kunnen ook in de avonden terecht in het Biljartcentrum op de Vaartweg. Vrije inloop.

Wat is DigiD?

DigiD logo

Bij Hilversum kunt u inloggen met uw DigiD. Voortaan kunt u met DigiD naar steeds meer overheidsinstellingen op internet.

Voordat u gebruik kunt maken van dit formulier moet u zich via DigiD aanmelden bij de gemeente. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

Heeft u al een DigiD gebruikersnaam en wachtwoord?
Boven op etage 1 in de serre vindt u op de dinsdagmorgen en donderdagmorgen van 9.30-11.00 uur 2 ambassadeurs van SeniorWeb die u met raad en daad bijstaan om uw DigiD in orde te maken, tevens voor al uw vragen laptop tablet en smartphone.

Zie www.digid.nl voor meer informatie.

Donderdags   10.00 uur WANDELCLUB gratis

Donderdags   14.00 uur VALPREVENTIE (tot 15.00 uur) gratis

NIEUW KERKELANDEN

Fietsen Alle Jaren – Hilversum

Veel ouderen kunnen zelf niet meer fietsen en zitten noodgedwongen veel binnen. Contacten met andere mensen en vooral jongeren verschralen. Om deze mensen weer het ‘fietsgevoel’ te geven en het contact tussen de generaties te versterken, is in Denemarken het project Cycling without age bedacht. Een ‘piloot’ komt op een afgesproken tijdstip voorrijden met een moderne riksja voor een rit in de buurt. imageOnderweg raken piloot en passagiers vanzelf aan de praat. Om een indruk te krijgen van dit project: bekijk dan de Tedex presentatie van de Deense initiatiefnemer: < link youtube >

Fietsen alle Jaren (FaJ) kan in Hilversum van start dankzij:
Stadsfonds Hilversum, de Fietsersbond en het Rabobank Coöperatiefonds

FaJ start in Hilversum Zuid, woonzorgcentrum De Egelantier. Als locatie voor de tweede riksja staat Hilversum Oost/St. Joseph in de planning. Daarna is het de bedoeling om Fietsen Alle jaren ook in andere wijken van Hilversum te introduceren, in samenwerking met woonzorginstellingen.

Het initiatief voor FaJ komt van Hilversummers Philip Schmittmann en Marian Schouten. In nauwe samenwerking met Hilverzorg, Hilversum Verbonden, gemeente Hilversum en Versa Welzijn vormen zij een stuurgroep en trainen zij deze winter piloten. Meer informatie

Voor meer informatie over De egelantier zie website www.egelantier-hilversum.nl

 

Welkom op Hilversumzuid.nl. Deze site bevat veel informatie over wijkcentrum de Lelie, tijdelijk de Kleine Lelie. Verder veel aanknopingspunten voor wat er te doen is in Hilversum Zuid. Ook adressen voor als u informatie zoekt. Veel plezier bij het bekijken van deze website.