Wijkagenten stellen zich voor

Wijkagenten in Hilversum stellen zich voor

Hilversum – De wijkagenten van postcodegebieden 1212, 1217, 1218, 1222 en 1223 stellen zich hier voor!

Enkele weken geleden werd op politie.nl een overzicht geplaatst van de wisseling en nieuwe wijkagenten in Hilversum. Een aantal wijkagenten stellen zich nu voor, met foto!

Wijkagent Gerard Teernstra (Zuid 1215) stelt zich voor:

Gerard Teernstra is per april 2018 de nieuwe wijkagent in de Schrijversbuurt, Staatsliedenbuurt en Zeeheldenbuurt. Voor Gerard staat de burger centraal en hij is daarom groot voorstander van burgerparticipatie. Naast de speerpunten waar de politie zich op richt, vindt hij het belangrijk dat de burgers aangeven wat zij belangrijk vinden in de wijk. Gerard kijkt uit naar een fijne samenwerking voor een veilige en leefbare buurt.

Inge Veldhuizen: wijkagent het Riebeeckkwartier (1212)

 

Inge Veldhuizen

Mijn naam is Inge Veldhuizen en ik werk sinds 2002 bij de politie in Gooi en Vechtstreek. En sinds 2012 ben ik als wijkagent aan het werk gegaan. Het uniform, gecombineerd met het werk van de wijkagent maakt het werk voor mij iedere dag weer een uitdaging.

Geen dag is hetzelfde en ik ga altijd met veel plezier naar mijn werk. Na bijna vijf jaar wijkagent in Hilversum noord te zijn geweest ga ik nu naar ‘het Riebeeckkwartier’. Ik kijk ernaar uit de wijk te ontdekken en zijn bewoners te leren kennen! Wat mij betreft tot snel!

Friso de Jong: wijkagent Villaparken, Trompenberg, Mediapark, Raadhuiskwartier, Boomberg (1217)

Friso de Jong

Ik ben sinds 2006 werkzaam bij de politie in Hilversum. In 2012 ben ik begonnen als wijkagent in het N-W villagebied en de Hilversumse Meent. Het afgelopen jaar heb ik als wijkagent gewerkt in Hilversum-Noord en nu weer terug in het N-W villagebied, postcodegebied 1217. Daarbij heb ik het mediapark in mijn portefeuille, waarin ik samen met mijn collega’s van het mediateam korte lijnen heb met de partners op het mediapark en daarin onze inzet coördineer en gezamenlijk uitvoer. Daarnaast heb ik veel contact met alle partners, bedrijven, scholen en bewoners.

Ik vind het werk als wijkagent een prachtig vak, omdat je een toevoegde waarde kan zijn voor de mensen en de omgeving. Daarin gezamenlijk kan zoeken naar structurele oplossingen, waardoor het leven nog mooier wordt. Als wijkagent ben ik voor de bewoners een eerste aanspreekpunt als het gaat om openbare orde en criminaliteit in de wijk. Ik ben de schakel tussen de wijk en onze politieorganisatie. Mijn werk speelt zich deels af op straat en deels achter de schermen.

Daarnaast onderhoud ik contact met partners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, winkeliers en buurt – en bewonersorganisaties.  Want veiligheid is iets waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn.

Wilt u mij spreken? Bel dan 0900 8844 voor het maken van een afspraak. Heeft u met spoed politie nodig? Bel dan 112. Ook kunt u mij volgen via twitter @wijkagent_Jong.

 

Theo van den Berg: wijkagent Hilversumse Meent (1218)

Theo vd Berg

Als politieman met 25 jaar ervaring is de Hilversumse Meent, postcodegebied 1218, bekend gebied voor Theo. Hij is hier al enige jaren wijkagent en behoudt dit gebied dat als ‘cluster Noord’ wordt betiteld. De wijkagent zal nog meer de samenwerking met de politiecollega’s uit het cluster zoeken zodat gezamenlijk met de bewoners, (gemeentelijke)partners en de Stichting Hilversumse Meent nog beter maatwerk geleverd kan worden aan de problematiek in de meent.

 

Piet Blauw: wijkagent Hilversum Noord, Johannes Geradtswegbuurt, Erfgooiersbuurt (1222)

Piet Blaauw

Piet is jarenlang wijkagent geweest in het centrum van Hilversum en heeft erg veel zin om aan de slag te gaan in Hilversum-Noord.

In het jaar 2000 ben ik daar begonnen met Goof, die iedereen wel gekend heeft. Nu neem ik het over van Inge Veldhuizen die naar het Riebeeckkwartier gaat. Samen kunnen we Hilversum Noord verder sterk op de kaart zetten als een plek waar het veilig en plezierig wonen is. Ik hoop op een goede samenwerking met partners en bewoners

Welkom op Hilversumzuid.nl. Deze wijkkrant bevat veel informatie over wijkcentrum de Lelie, tijdelijk de Kleine Lelie. Verder veel aanknopingspunten voor wat er te doen is in Hilversum Zuid. Ook adressen voor als u informatie zoekt. Veel plezier bij het bekijken van deze website.