Theater Kleintjekunst Hilversum

MEI 2019

Het programma voor mei/juni is gewijzigd en wel als volgt:

KleintjeKunstCafé wordt verplaatst naar zondag 26 mei, aanvang 15.00 uur.

Zondag 19mei, aanvang 14.30 uur speelt Tg vanStraaten hun nieuwste productie ‘Geen Bereik / Sporen’.

‘Wat gebeurd is, is gebeurd. Het gaat erom hoe je ermee omgaat’

In de eenakters Geen Bereik en Sporen staat een ingrijpende gebeurtenis uit het verleden van de personages centraal. Na meer dan dertig jaar zoeken ze elkaar weer op. En dan?
Weglopen, wraak, verzoening – alles is mogelijk, maar wat doe je als het erop aankomt?

Geen Bereik
Kaj woont sinds 1988 in de Verenigde Staten als hij zijn oude jeugdvriend Bela opzoekt in Nederland. Wat komt hij eigenlijk doen?
Met Arie de Rooij & Jan van Lijssel

Sporen
Jo verhuisde naar Noorwegen, nadat ze in 1986 de Elfstedentocht reed. Sindsdien leeft ze in grote afzondering. Totdat ze bezoek krijgt van ene Aleida die zegt een radioreportage over haar te willen maken…
Met Madelon Schipper & Anja Tertoolen

Tekst & regie Frank Roumen
Spel Jan van Lijssel, Arie de Rooij, Madelon Schipper, Anja Tertoolen

Live muziek Joris Pekel            Vormgeving Frits Huysman        Licht Robert Jan Jans
Vormgeving flyer Jan van Lijssel         Fotografie Antonio Granata       

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108           Entree € 17,-

Vrijdag 24 mei, aanvang 20.15 uur ontvangen we voor de tweede maal Jeroen de Groot. Speelde hij de eerste keer en gaf hij een zeer boeiende uitleg over de werken van Bach, deze keer is ‘De Franse Collectie’ aan de beurt.

Als violist probeert Jeroen de Groot zich telkenmale te vernieuwen in de stukken die hij ten gehore brengt. Zijn fascinatie voor Bach presenteerde hij enkele seizoenen in Bach Recital. Ditmaal richt hij zijn blik qua repertoire op andere componisten. Ravel, Saint Saens, Chausson en Franck trekken hem aan en vragen om vertolking. Genoemde componisten werkten op het grensvlak van verschillende internationale culturele stromingen. Voor de Groot beschrijven zij een overgangsfase van de Romantiek, via het Impressionisme naar de stroming die uiteindelijk tot het Expressionisme in de muziek zou leiden. Was tijdens de Romantiek het uiten van de allerindividueelste zelfexpressie en emotie de belangrijkste drijfveer, tijdens het Impressionisme wordt de sfeer, de invloed van omgeving, licht en ruimtelijke werking als inspiratiebron voor het kunstwerk het belangrijkst. Binnen dat spanningsveld van culturele en muzikale hoofdstromen beweegt recital: de Franse Collectie zich en leggen beide muzikanten de subtiele klank-velden bloot in het werk van Ravel, Saint Saens, Chausson en Franck.

·       Jeroen de Groot: viool           Brook Cruden: piano

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108        Entree € 17,-


EXTRA VOORSTELLING: ‘The Fury and the Compassion’

Zondag 2 juni, aanvang 14.30 uur is er een extra en heel bijzonderevoorstelling. Slechts drie dagen is de Israëlische documentairefilm makerOrna Ben Dor in Nederland en komt bij ons haar verhaal vertellen, waarbij ze de nodige filmbeelden vertoont.

Deze voorstelling wordt geheel in het Engels gesproken

‘De Woede en het Mededogen’

(Autobiografie als toolbox voor filmdocumentaire)

Productief filmdocumentaire maker Orna ben Dor (films van haar zijn: “Vanwege die oorlog,” “Schuldig in de dood,” “Israëlische Sex”, “Moeder, ik heb je dochter niet gedood,” “Ondraaglijke pijn,” “Oh Mama,” “Leven en dood” en meer) onthult belangrijke mijlpalen in haar persoonlijke leven als bronnen van inspiratie en genezing in haar films. “Opgroeiend in een liefdeloos en gewelddadig huis, leerde ik de harde manier over genade en woede, twee zijden van dezelfde medaille, die instrumenten werden en de fundamenten van mijn werkproces vormen.” Door haar werk leerde ze over de helende krachten van de camera. Ze zegt: “Het is niet toevallig dat ik een filmdocumentaire maker werd. Ik denk dat je een gigantische wond in je moet hebben, om je te harden in dit werk. Je zouden kunnen zeggen dat filmdocumentaire makers zijn als artsen; ze kunnen precies de plekken vinden waar de pijn zit. En zo, dag na dag, bracht ik mijn tijd door met lijden, nood, onrecht, de etterende wonden van anderen, werden mijn eigen wonden. “Ben Dor verkent en onthult werelden die vlak onder onze neus bestaan en waar we toch niets van weten. Zodra ze zijn onthuld, is onze perceptie van de werkelijkheid voor altijd veranderd. In haar lezing spreekt Ben Dor over de invloeden die haar films op haar leven hebben gehad.

Reserverentheaterkk@gmail.com

Entree: € 15,-

We gaan elkaar vast weer ontmoeten bij één of meerdere voorstellingen.
Hartelijke groet,Eugène Mennen

Welkom op Hilversumzuid.nl. Deze site bevat veel informatie over wijkcentrum de Lelie, tijdelijk de Kleine Lelie. Verder veel aanknopingspunten voor wat er te doen is in Hilversum Zuid. Ook adressen voor als u informatie zoekt. Veel plezier bij het bekijken van deze website.