RODE KRUIS ZOEKT HELPERS IN DE BUURT !!!

Kom je in actie in je buurt?
Afgelopen dagen is er hard aan gewerkt om te zorgen dat op het moment dat er een hulpvraag bij jou in de buurt bekend is, jij gelijk in actie kan komen. Iedereen met een hulpvraag kan deze kenbaar maken via de Rode Kruis Hulplijn of met een formulier op onze website. Wij maken vervolgens een match met een Ready2Helper in de buurt. En het kan zo maar zijn dat jij dat bent! Mocht je je zelf zorgen maken over iemand elders in Nederland, dan kun je dat ook via dit formulier melden.
Wat betekent dat voor mij?
Zodra we je hulp nodig hebben, ontvang je een persoonlijk bericht. De lokale Rode Kruis afdeling kan je dus vragen om een bezoek te brengen (buiten en op veilige afstand) aan een hulpvrager bij jou in de buurt. Wat er nodig is, stemmen jullie verder samen af. Dat kan bijvoorbeeld zijn boodschappen doen, de hond uitlaten of advies geven. 
Welk risico loop ik?
Als Ready2Helper kun je voor meerdere hulpacties opgeroepen worden, ook voor deze hulpverlening dus. Je wordt in ieder geval altijd goed voorbereid op pad gestuurd. Bij elke oproep krijg je duidelijke instructies en de benodigde adviezen en richtlijnen om veilig te kunnen helpen, voor zowel jezelf als degene die je bezoekt. En mocht je vragen hebben, aarzel vooral niet om deze bij de (telefonische) oproep te stellen.

https://www.rodekruis.nl/formulier/hulp-nodig/?utm_source=Rode+Kruis+-+Ready2Help+nieuwsbrief&utm_campaign=bd1413b166-20200325_r2h_nieuwsbrief_coronavirus&utm_medium=email&utm_term=0_dff8159d61-bd1413b166-98104761