Rijbewijskeuring Hilversum

Rijbewijskeuringen in Wijkcentrum St.Joseph

imageOeps                                                                                                            

Rijbewijskeuringen in Wijkcentrum St. Jospeh

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op donderdag 14 maart a.s terecht in Wijkcentrum St. Joseph aan de Minckelersstraat 71 te Hilversum. Vooraf moet wel even een afspraak worden gemaakt via 0613031321. De kosten bedragen € 40. De keuring voor taxi en rijbewijs CDE kost € 60.

De volgende keuring zal zijn op donderdag 11 april.

De keuringsarts is verhuisd wegens sluiting van buurthuis de Riebeeck.

Minister Schultz van Haegen past de Regeling Eisen Geschiktheid 2000 dit voorjaar aan op advies van de Gezondheidsraad. Dit betekent tijdswinst én kostenbesparingen voor mensen met aandoeningen zoals dementie, slaapproblemen neurologische en visuele aandoeningen en spierziekten.

“Het is belangrijk dat mensen veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Maar ik vind het ook belangrijk dat de eisen niet strenger zijn dan nodig is voor de verkeersveiligheid. Door de procedure makkelijker en goedkoper te maken, helpen we mensen om langer mobiel te blijven“, aldus minister Schultz.

Momenteel kunnen alleen mensen met nierschade of een hartkastje (ICD) gegevens van de eigen behandelend specialist insturen voor de beoordeling door het CBR. Mensen met andere aandoeningen moesten in deze gevallen tot nu toe naar een onafhankelijke arts voor een extra onderzoek. Door de regeling aan te passen kunnen ook zij binnenkort de eenvoudigere keuringsprocedure doorlopen. Voorwaarde hiervoor is wel dat de eigen specialist hieraan wil meewerken en de betrokkene zelf ook toestemming geeft.

Verder is straks geen keuring door een neuroloog meer nodig voor bestuurders van een motor of personenauto die zonder blijvende schade zijn hersteld van een beroerte of TIA. Ook voor mensen die ooit een epileptische aanval hebben gehad en tenminste vijf jaar aanvalsvrij zijn wordt de procedure makkelijk.

Vanaf 1 oktober 2014 wordt sneller actie ondernomen tegen beginnende bestuurders die zich gevaarlijk of roekeloos gedragen in het verkeer. De beginnersregeling wordt aangescherpt, zodat bestuurders al bij twee in plaats van drie strafpunten binnen vijf jaar naar het CBR worden gestuurd voor een rijvaardigheidsonderzoek. De nieuwe norm moet de verkeersveiligheid vergroten. Jaarlijks halen zo’n 250.000 mensen in Nederland een rijbewijs. Deze beginnende bestuurders begaan vaker verkeersovertredingen dan hun meer ervaren medeweggebruikers. Daarnaast zijn ze relatief vaak betrokken bij ongevallen. Door de aangescherpte norm kan eerder actie worden ondernomen in de vorm van een tijdelijke schorsing van het rijbewijs en een rijvaardigheidsonderzoek. Beginnende bestuurders krijgen strafpunten voor bumperkleven met een hoge snelheid, grote snelheidsovertredingen en het veroorzaken van ernstige ongevallen.

Welkom op Hilversumzuid.nl. Deze site bevat veel informatie over wijkcentrum de Lelie, tijdelijk de Kleine Lelie. Verder veel aanknopingspunten voor wat er te doen is in Hilversum Zuid. Ook adressen voor als u informatie zoekt. Veel plezier bij het bekijken van deze website.