Categoriearchief: Leliebericht

Foodkitchen

Welkom !!

Elke derde vrijdag van de maand is er in de Kleine Lelie Foodkitchen. Iedereen is welkom voor een gratis maaltijd. Sommigen kennen elkaar. Anderen leren elkaar kennen. Het was vandaag ook weer erg gezellig en iedereen heeft heerlijk gegeten. In augustus is vrijdag de 16 e weer Foodkitchen. Kom gerust een keer kijken of je het leuk vindt.

Voorgerechtjes
In de Kleine Lelie

De Nieuwe Lelie gaat door!!

Wethouder Arno Scheepers

Vanochtend was er in de Kleine Lelie een belangrijke bijeenkomst met de Wethouder (Arno Scheepers) over de Nieuwe Lelie. Hij vertelde dat er een nieuw buurthuis komt! Het is alleen een enorme puzzel hoe of wat. Er wordt veel gesproken over de kinderopvang en de basisschool de Paulusschool. Veel stemmen gaan op voor herbouw. Zelf hoop ik op een mooi samengaan van de Oude Lelie naar de Nieuwe Lelie waar sowieso iedereen van klein tot groot welkom is. Het oude gebouw was best wel groot en gaf ruimte voor grote groepen uit de buurt. Al die groepen wachten nu op andere locaties in Hilversum om snel terug te keren.

Donderdag 11 juli 2019

Na de zomer wordt er een besluit genomen. De mening van de buurtbewoners is daarbij erg belangrijk. Stichting Buurtpost Zuid vertegenwoordigd deze groep.

Ik ben erg blij met het positieve voornemen iets nieuws te realiseren in de buurt. Neem wel het oude mee naar het nieuwe!

in de Kleine Lelie

donderdag in de kleine Lelie: uitnodiging

DE NIEUWE LELIE ??? Wat is de stand van zaken ????

Het duurt allemaal heel erg lang, en het is ook erg ingewikkeld.

De gemeente heeft beloofd dat er een Nieuwe Lelie komt. Dat gaat ook gebeuren.

Maar …….. er zijn door de gemeente afspraken gemaakt dat dit moet gebeuren ism. de renovatie/verbouw/nieuwbouw van de Paulusschool. Plus dat men de Kinderopvang van BINK een plek wil geven op het terrein. In plaats van een “zelfstandig” buurthuis, wordt het dus een MultiFunctioneleAccommodatie, MFA.

Dat maakt het wel ingewikkeld, en het lijkt voor de Lelie niet helemaal gunstig uit te pakken.

Daarom een ingelaste INFORMATIEBIJEENKOMST op DONDERDAG 11 JULI, 10.00-11.00 uur, in de Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

De wethouder Arno Scheepers, komt persoonlijk langs om dingen uit te leggen en vragen te beantwoorden. Ook Floor en Gonny, van Buurtpost Zuid zullen hierbij aanwezig zijn.

Jullie zijn van harte (!!!) uitgenodigd om even aan te schuiven. Door jullie aanwezigheid laat je je betrokkenheid zien, wordt uit de eerste hand geïnformeerd en geven jullie ook steun aan de Buurtpost Zuid. 

Dus…… tot donderdag !!

Groeten Gert

Lelies bloeien bij de Lelie

Lelies
bij de Oude Lelie in de Leliestraat.

Heeft u tijd of bent u in de buurt? Loop dan even langs de Oude Lelie. Want daar bloeien op dit moment de Lelies!

In het voorjaar zijn de bollen door de kinderen geplant en

tussen alle andere planten zijn de bloemen tevoorschijn gekomen.

Zolang de Lelie nog niet is herbouwd, kunt u terecht in de Kleine Lelie aan de Hilvertsweg 89-91. Kijk op de pagina van de Lelie voor actuele informatie over activiteiten.

Gezellig als u langskomt !!

Vrijwilligersmaaltijd De lelie

Vandaag waren alle vrijwilligers van de Lelie in de Kleine Lelie bij elkaar voor een maaltijd. We aten stamppot rauwe andijvie gemaakt door Eddy (redacteur). De bijeenkomst was om elkaar nog even te zien voor de zomervakantie en om iedereen bij te praten over de stand van herbouw van de Lelie. Maar ook om iedereen te bedanken voor alle inzet voor de Lelie. Voor de gelegenheid maakte ik nog een gedicht met een bos bloemen:

Voor de vrijwilligers van de Lelie

is het zomervakantie!!

Jullie krijgen van mij

een bos bloemen erbij:

als eerste: voor iedere naam een cyclaam

en voor elk groepje die ik een noem een goudsbloem.

Iedere deelnemer: prima! een primula.

En voor iedereen die creatief wille, een kamille.

Allen die samen kaarten, krijgen grote kattenstaarten.

Met een roos voor de mensen van de soos.

En de gastvrouwen die koffie schenken, zo gewoon, een anemoon.

De keuken en de was; daar komen violen aan te pas.

Met de sneeuwbes voor de tekenles

weet ik dat voor de computerinloop asters inkoop.

En voor iedereen die lezen en de Bloembak lief is, geef ik een iris

en de leestafel met de krant een chrysant.

Voor wie rock en rollen met z’n twee een orchidee.

Voor elke woensdagavond en disco die begint, een hyacint.

Geef ik de medewerkers van de vriendenkring en de bingo, gele tulpen ofzo.

En vergeet ik niet: alle sportievelingen een margriet!

Alles bij elkaar, met takken groen voor wie het kinderwerk doen.

Geef ik tot slot aan iedereen en buurtpost Zuid een Lelie.

…………….voor een nieuwe locatie!!

Het is was super gezellig! Dank je wel.

iedereen fijne vakantie !!!

Vanavond was de laatste woensdagavond voor de vakantie. Het was erg gezellig met hapjes, dansen en deze foto. Namens de Lelie dank je wel Beatrix voor de gastvrijheid. We hebben veel gezellige avonden bij jullie gehad! Voor nu eerst vakantie en dan een nieuwe start in september op een andere locatie. We wensen natuurlijk dat we straks weer welkom zijn in de Nieuwe Lelie….

GEEF & NEEM TAFEL

Geef & Neem tafel

Wist u dat er in de Kleine Lelie een Geef & Neem tafel is? U kunt gerust wat uitzoeken om mee naar huis te nemen. Er zijn regelmatig andere spullen. Erg leuk! In de Kleine Lelie is ook een boekenkast met gratis boeken en er zijn regelmatig gastvrouwen die voor de koffie zorgen. Kom gezellig langs!! De Kleine Lelie: Hilvertsweg 89-91