Categorie archieven: Bericht van de gemeente

Gemeente biedt hulp aan slachtoffers van toeslagenaffaire

21 januari 2021
Het ministerie van Sociale Zaken heeft gemeenten gevraagd om gezinnen die slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire kinderopvang hulp te bieden. De gemeente Hilversum komt graag in contact met gezinnen die door de toeslagenaffaire in de problemen zijn geraakt. Dit kunnen zowel financiële als psychische problemen zijn, als mensen die door deze toeslagenaffaire hun baan dreigen te verliezen of werkloos zijn geraakt. 

Hulp bieden
De gemeente kan deze gezinnen hulp bieden bij het oplossen van deze problemen.
Tot nu toe heeft de gemeente met een tiental gezinnen contact. En binnen enkele weken verwacht de gemeente ook de gegevens van de slachtoffers die zich reeds bij de Belastingdienst hebben gemeld, te krijgen. Het gaat in Hilversum om een lijst van 38 gezinnen. Dit is gisteren bekend gemaakt door de VNG. Aanvankelijk kon de belastingdienst deze gegevens niet delen vanwege de privacywetgeving. 

Oproep
Het vermoeden bestaat dat het aantal slachtoffers van de toeslagenaffaire veel groter is. En daarom doet de gemeente Hilversum opnieuw deze oproep, die zij ook begin december plaatste: “Bent u slachtoffer van de toeslagenaffaire kinderopvang van de Belastingdienst? Kent u iemand die slachtoffer is van de toeslagenaffaire? De gemeente Hilversum komt graag in contact met deze gezinnen.”

 Contact
Gedupeerden kunnen contact opnemen met de gemeente door te bellen naar (035) 629 27 00 of een email te sturen naar: toeslagenaffaire@hilversum.nl.

 Meer informatie
Voor meer informatie: pers@hilversum.nl/ 06 – 34 34 20 75

nieuws van de wethouder

Een grote stap naar een nieuwe Lelie!

In maart dit jaar is het al weer 3 jaar geleden dat buurthuis De Lelie is afgebrand, nog altijd een droevige dag voor de Bloemenbuurt. Hoewel de Kleine Lelie het afgelopen jaar gelukkig een goede plek is gebleken als tijdelijke vervanger, heb ik gemerkt dat veel mensen in de Bloemenbuurt heel graag een echte, nieuwe Lelie terug zouden willen zien. De gemeente is al een tijdje bezig te onderzoeken hoe de nieuwe Lelie vorm moet krijgen. Samen met de Paulusschool, Bink Kinderopvang, Buurtpost Zuid en Versa Welzijn proberen we een gebouw te ontwerpen waar straks een nieuwe school, kinderopvang en ‘last but nog least’ een Nieuwe Lelie samen een levendig nieuw hart van de bloemenbuurt gaan vormen. Ik heb in de buurt de nodige zorgen gehoord of er wel daadwerkelijk een nieuwe Lelie gaat komen. Ik begrijp dat goed, we zijn immers al een tijdje bezig. Er is echter goed nieuws! In december heeft het college ingestemd met een belangrijke stap naar een nieuwe Lelie: we gaan de gemeenteraad vragen om een budget dat gebruikt gaat worden op het nieuwe gebouw met daarin de school, de kinderopvang en natuurlijk de nieuwe Lelie te ontwerpen. Heel belangrijk: bij het ontwerp gaan we de architect vragen ervoor te zorgen dat het buurthuis een eigen, herkenbaar karakter heeft én te proberen een zo groot mogelijk deel van de oude Lelie te betrekken. Als de gemeenteraad dit budget goedkeurt, kunnen we aan de slag! Tot nu toe hebben we met alle betrokken partijen heel plezierig samengewerkt. We zijn het niet altijd eens geweest, maar zijn uiteindelijk samen tot deze belangrijke nieuwe stap gekomen. Daar ben ik ontzettend blij mee, ik kijk dan ook erg uit naar het vervolg!

Arno Scheepers

Wijkwethouder Hilversum Zuid