Meedenken over de toekomst van Hilversum

Beste Hilversummer,

We nodigen u van harte uit voor de gespreksavonden van de gemeente Hilversum over de toekomst van de stad. In iedere wijk organiseren we een gesprek. De uitkomsten van de avonden zijn input voor de Omgevingsvisie 2040 van de gemeente.

Wat is een Omgevingsvisie?

Een Omgevingsvisie is een lange termijn plan voor de toekomst van de stad. We beschrijven welke stad we willen zijn in 2040. Er staat in wat we willen verbeteren, maar ook wat we willen behouden of beschermen. Belangrijk hierbij is de samenhang tussen ruimte, water, milieu, natuur, landschap, verkeer en vervoer, infrastructuur en cultureel erfgoed.

Gespreksavonden

De toekomst is van ons allemaal. Dus komen we naar de wijken toe om met u te praten over wat typisch Hilversums is voor u, wat u niet kunt missen in de stad en wat er nog verbeterd moet worden.

Alle avonden starten om 19.30 uur. In verband met de soms beperkte ruimte, vragen wij u om zich op te geven via omgevingsvisie@hilversum.nl. Daarmee is een plek gegarandeerd. Graag vermelden naar welke avond u komt en met hoeveel personen. U kunt zich op de avond zelf ook bij de deur aanmelden.

NB de gespreksavonden zijn een activiteit van de gemeente en daardoor vrij toegankelijk, een coronatoegangsbewijs is niet nodig.

  • Dinsdag 2 november, Hilversumse Meent, wijkcentrum De Kruisdam
  • Donderdag 4 november, Zuidwest, de Waaier RK kerkcentrum (Emmaus-parochie)
  • Woensdag 10 november, Noordoost, Hilfertsheemcollege
  • Donderdag 11 november, Oost, Morgensterkerk
  • Woensdag 17 november, Zuidoost, Conferentiecentrum Hoorneboeg
  • Donderdag 18 november, Zuid, Bethlehemkerk
  • Maandag 22 november, Noordwest, MCO muziekcentrum

Iedereen kan meedoen

Kunt u niet naar één van de gesprekavonden komen? Op onze website hilversum2040.nl kunt u uw idee voor de toekomst met ons delen en de enquête invullen.

Kom langs!

Op donderdag 21 en 28 oktober en op donderdag 4, 11 en 18 november bent u ook van harte welkom in onze inlooplocatie ‘Atelier van de toekomst’ in de Gooische Brinkpassage (naast Bakker Bart) in het centrum. Daar kunt u met gemeenteambtenaren in gesprek. Tussen 11.00 en 17.30 uur staat de koffie met iets lekkers voor u klaar! 

Wilt u zich vooraf verdiepen?

Op hilversum2040.nl vindt u achtergrondinformatie, cijfers en onderzoeken.

Wat doen we met uw ideeën?

Alle ideeën en de samenvattingen van de gesprekken worden door een onafhankelijk redactieteam samengevat in ‘denkrichtingen’ voor de toekomst van Hilversum. Samen bieden we deze denkrichtingen en alle ideeën aan de gemeenteraad aan. De gemeenteraad laat één van de denkrichtingen uitwerken tot een (Ontwerp) Omgevingsvisie.

We hopen u te ontmoeten!

Wethouder Omgevingsvisie

Floris Voorink

Meer informatie, meedoen en aanmelden: hilversum2040.nl