Dierenweide Zonnehoeve

W: www.dierenweide-zonnehoeve.nl
E: info@dierenweide-zonnehoeve.nl
F: dierenweidezonnehoevehilversum
T: #dierenweidezonn

Leuk dat jij ons hebt gevonden!

De leukste Dierenweide van Hilversum met twee ezels Nino & Ivar, schapen, geiten, konijntjes en een speeltuintje op het Landgoed Zonnestraal.

NIEUWS! Het gaat goed met Ivar het liefste ezeltje van Dierenweide. Alle donateurs hartelijk dank!

W: www.dierenweide-zonnehoeve.nl
E: info@dierenweide-zonnehoeve.nl
F: dierenweidezonnehoevehilversum
T: #dierenweidezonn

 

 

ZONNESTRAAL

Kijk ook op https://www.zonnestraalhilversum.nl

Lezing

THUIS STERVEN, EN WAT ALS HET ANDERS LOOPT
Interactieve Lezing met Karin Kuiper en Ineke Koedam, landgoed Zonnestraal

Hilversum ,  23 september 2019: 

Stichting VPTZ  – vrijwilligers palliatief terminale zorg – organiseert op dinsdag 15 oktober a.s. een bijzondere avond  op  Landgoed de Zonnestraal in het  kader van de week van de Palliatieve zorg.  

Sprekers zijn Ineke Koedam, auteur van o.a. In het licht van sterven, en Karin Kuiper, bekend door haar boek  1001 dagen van rouw, je mag me altijd bellen en weduwe van Karel Glastra van Loon. Karin Kuiper wilde dat haar man thuis kon overlijden. Haar gezin kreeg in die periode ondersteuning van vrijwilligers van VPTZ bij haar thuis. 

Ineke Koedam spreekt graag over het ‘gewone sterven’. Tijdens deze interactieve lezing deelt Ineke Koedam, zonder het stervensproces mooier te maken, haar kennis en wijsheid over deze diepmenselijke ervaring. Sterven is een wezenlijk onderdeel van het leven en in het proces, dat raakt aan het mysterie, is een grote intimiteit en een diepe verbondenheid te ervaren. Karin Kuiper kennen velen van het boek dat zij schreef over de rauwe periode van rouw na het overlijden van haar man. Tijdens deze avond vertelt zij over haar ervaringen van voor die tijd. Met aandacht voor ‘het gewone sterven’ kan sterven, als kostbaar en wezenlijk proces van ieder mens, weer een plek krijgen in het leven en kan angst plaatsmaken voor vertrouwen.

De lezing is gratis en in de pauze of na afloop is er gelegenheid na te raten met de sprekers, boeken te laten signeren of vrijwilligers van VPTZ te spreken. Ook de hospices uit de regio zijn aanwezig om hun mogelijkheden voor zorg toe te lichten. 

De ondersteuning door vrijwilligers van mensen in de laatste fase van hun leven gebeurt bij mensen thuis, in hospices en in zorginstellingen. De vrijwilligers Gooi en Vechtstreek zijn actief in de volgende gebieden: Regio Hilversum, Wijdemeren, Muiden, Muiderberg en Weesp, Naarden, Bussum, Blaricum, Eemnes, Laren en Huizen

U bent van harte welkom op 15 oktober vanaf 19.00 uur voor een kopje thee of koffie. De avond start om 193.0 uur en zal ongeveer tot 21.30 uur duren.

Aanmelden via www.vptzgooienvechtstreek.nl    

Welkom op Hilversumzuid.nl. Deze wijkkrant bevat veel informatie over wijkcentrum de Lelie, tijdelijk de Kleine Lelie. Verder veel aanknopingspunten voor wat er te doen is in Hilversum Zuid. Ook adressen voor als u informatie zoekt. Veel plezier bij het bekijken van deze website.