kaarten maken

Heb je af en toe wat tijd over? Maak dan eens een kaartje en stuur deze op. Je doet er iemand een groot plezier mee. Voor het maken van kaarten heb je niet zoveel nodig. Je kunt een pakketje kopen waar alles in zit. Er zijn ook knipvellen te koop en alle basismaterialen zoals karton, dubbelzijdig tape en een goede schaar.

Zelf maak ik kaarten van oude en nieuwe kaarten. Dat betekent knippen, ponsen en plakken. Maar je kunt ook stempelen, borduren, kleuren en met lintjes, glitters en dots werken.

Je kunt verschillende vormen kaarten maken en wat ook leuk is, is het zelf maken van de envelop. Je kunt dan zelf je papier uitzoeken. Begin simpel en de mogelijkheden zijn eindeloos!!

In de Kleine Lelie kun je elke maandagmiddag bij Marion kaarten maken. Het is tussen 14.00 en 15.30 en kost 2 euro per kaart. Bij Ans haar Creaclub, op de vrijdagmiddag in de Kleine Lelie tussen 14.00 en 16.00 wordt ook geknutseld.

Bij Marion in de Kleine Lelie
Kaart gemaakt door Petra

Zowel het Ouderenfonds als het Oranjefonds hebben speciale projecten. Schrijfmaatje en Veel Liefs omdat iedereen een kaartje verdiend: zomaar, beterschap, nieuw huis, verjaardag of geboorte.

Het Leger des Heils in Hilversum is ook blij met kaarten. Ze zetten deze in een rek en bezoekers kunnen deze dan meenemen om te versturen. Tijdens een rommelmarkt bijvoorbeeld in de Koepel kun je ook kaarten verkopen.

Voor de Lelie maak ik voor de vrijwilligers verjaardagspost. Een bijzonder project om alles op tijd in de brievenbus te krijgen. De kaart die je krijgt is een verrassing.

Frederike

verjaardagspost
gemaakt bij Marion in de Lelie
Je kunt ook veel kleine kaartjes maken. Bijvoorbeeld uitnodigingen, om te bedanken of voor de kerst.

Winkel

Voor papier, karton, enveloppen, kantoorartikelen en teken- en schilderbenodigdheden kun je terecht in de winkel Papier Hier op de Gooische Brink. Een aanrader!

Welkom op Hilversumzuid.nl. Deze wijkkrant bevat veel informatie over wijkcentrum de Lelie, tijdelijk de Kleine Lelie. Verder veel aanknopingspunten voor wat er te doen is in Hilversum Zuid. Ook adressen voor als u informatie zoekt. Veel plezier bij het bekijken van deze website.