Hilversum drie weken ‘ondersteboven’ door Sinterklaasactiviteiten

Persbericht gemeente Hilversum

et Grote Sinterklaasfeest op 13 november was de grote aftrap voor drie weken lang Sinterklaasactiviteiten in verschillende delen van de stad. Gemeente Hilversum organiseert in samenwerking met culturele instellingen, partners, buurthuizen en winkelgebieden tot en met 5 december allerlei feestelijke activiteiten voor jong en oud in het thema ondersteboven.

Ondersteboven

Wie sinds 12 november in de stad extra bewegwijzering of van alles op z’n kop en achterstevoren ziet, heeft het goed. Het hoort bij het Sinterklaasthema van dit jaar: ondersteboven. Vanwege de vernieuwingen en werkzaamheden in de stad het afgelopen jaar lijkt Hilversum ‘op zijn kop’ te staan. Hilversumse kinderen zijn op allerlei manieren uitgenodigd Sinterklaas de juiste weg te wijzen.

Sinterklaas weer thuis

Museum Hilversum heeft de slaapkamer van de Sint zoals voorgaande jaren weer klaargemaakt. Tot en met 5 december kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen door gratis te reserveren via museumhilversum.nl. In het museum is een tentoonstelling over Sint door de jaren heen, zijn nog diverse knutselactiviteiten te doen en kunnen kinderen hun brieven bij de Sint bezorgen. In de slaapkamer komt Sinterklaas bij van alle activiteiten in andere delen van de stad.

Speuren op de Gijsbrecht

De letterpieten verstoppen dit jaar weer letters op de winkelruiten op De Gijsbrecht. De letters vormen samen een slagzin. Kinderen kunnen deze letters achter op de speurplaat invullen en inleveren in de brievenbus bij de Sint-etalage. Daar kunnen zij ook kleurplaten inleveren voor de kleurwedstrijd. De speurplaat en kleurplaat zijn verkrijgbaar bij alle winkeliers op De Gijsbrecht, of te downloaden via: degijsbrecht.nl/speuren-en-kleuren-voor-sinterklaas.

Walk-thru winkelcentrum Riebeeck

Sinterklaas komt 23 november van 14.00 tot 17.00 uur naar Winkelcentrum Riebeeck waar hij uitgebreid de tijd neemt jong en oud te ontmoeten. Die middag kunnen aanwezige kinderen zich laten schminken en treden ook de danspietjes op, van Fit by Rox.

Sinterklaashuis Hilvertshof

De muziekpieten uit de Pietenband spelen 26 november van 12.00 tot 16.00 uur de bekende Sinterklaasliedjes waar jong en oud op kunnen meedansen en kunnen meezingen. Verder kunnen geïnteresseerden het Sinterklaashuis bekijken. Sinterklaas zelf is die middag uiteraard aanwezig.

Duurzame feestdagen

Vonk in de Wijk staat op vrijdag 25 november in het teken van de Recycle Sint en feestdagen. Hilversummers zijn welkom en kunnen met elkaar speelgoed, spelletjes, mogelijke (Sinterklaas)cadeaus, feestkleding of kerstartikelen ruilen. Daarnaast zijn er leuke creatieve activiteiten, is van die Vegans open voor een drankje en hapje en is ook de kringloopwinkel van De Golden Girls open.

Sinterklaasfeest bij de Zoutkeet

Bij Speeltuin de Zoutkeet is op 26 en 27 november een feestelijke meet&greet met Sinterklaasmuziek. Kaartjes zijn 3 euro en te koop bij de Zoutkeet vanaf vrijdagmorgen 25 november 11.00 uur.

Meer informatie

Het volledige Sinterklaasprogramma met meer details over de activiteiten van de partners staat op livehilversum.nl/sinterklaas. De gratis UITagenda met het Sinterklaasprogramma is te halen bij onder andere de VVV, de bibliotheek en 100 andere locaties in Hilversum.

Voor meer informatie: pers@hilversum.nl/ 06 – 34 34 20 75