Hoorneboeg

Logo Hilversum Zuidwww.vriendenvandehoorneboeg.nl

Nieuwsbrief – 17 mei 2018

De Hoorneboeg
Als vanzelf…
Wat is het weer overweldigend groen op De Hoorneboeg! Eigenlijk is dat het hele jaar door zo, maar in het voorjaar komen al die frisse voorjaarsblaadjes erbij en we voelen ons de koning te rijk. Het gaat gewoon vanzelf, we hoeven er niets voor te doen. Bij de gebouwen is dat een heel ander verhaal. Vanaf januari wordt daar heel hard afgebroken en weer opgebouwd, nagedacht en gediscussieerd tot in de kleinste details. We doen het met veel plezier, maar het gaat toch echt niet vanzelf!…

De geborgenheid van In de Luwte
‘Zodra ik de plek zag, en vooral voelde, wist ik: dit is het. Ik ben thuis, hier hoor ik.’ Willemijn Botermans was samen met haar compagnons al een tijd op zoek naar de perfecte plek voor haar droom en had al verschillende opties gezien. ‘Op deze plek klopte alles. Ik wist nog niet wat het landgoed verder inhield, maar ik wist dat dit het was. Het was zo’n bijzonder moment.’

Dank voor alle hulp
Zo nu en dan kunnen we extra hulp bij het beheer van het bos en de moestuin goed gebruiken. We waren dan ook heel blij met de hulp van een groep vrijwilligers van het Goois Natuurreservaat (GNR) bij het opruimen van het hout dat vrijkwam bij het aanleggen van de parkeerplaats.
De stammen zijn bewaard en door een kraan op een indrukwekkende stapel gelegd om verzaagd te worden tot timmerhout…

Agenda trainingen en retreats online
Het programma is heel divers en loopt door tot ver in de komende wintermaanden. Misschien lijkt het je fijn om een keer heerlijk te ontspannen tijdens een yoga-retreat. Of zoek je verdieping en spreekt een filosofisch thema je aan. We bieden ook hele mooie trainingen aan die je tot nieuwe inzichten kunnen brengen. Over een paar weken kunnen we je op de vernieuwde site hier nog veel meer over vertellen.

Vacature kok vegetarisch restaurant Bij de Tuinman
De verbouwing van de Tuinmanswoning is in volle gang. Na deze zomer kunnen gasten op het terras of in het gezellige restaurant genieten van deze plek. Meike en Kevin zijn de initiatiefnemers van Bij de Tuinman. Ze hebben een grote liefde voor allerlei soorten groenten die je, vers vanuit de aangrenzende moestuin, terug vindt op je bord.

Alles gaat voorbij en zet zich voort
Eind december nam een deel van de Hoorneboeggemeenschap afscheid van een traditie om de jaarswisseling te vieren op De Hoorneboeg. Deze groep, opgericht in 1974 door de Remonstrantse Broederschap, kwam acht tot tien keer per jaar e en weekeinde bij elkaar om met ‘hoofd, hart en handen’ studie- en bezinningsdagen te houden. Nu het eigendom van de Remonstrantse Broederschap is overgedragen aan de nieuwe stichting, zocht Margriet Buseman twee leden van deze groep op voor een terugblik op ruim 40 jaar Hoorneboeggemeenschap.

Hou me op de hoogte
Heb je deze nieuwsbrief ontvangen maar sta je nog niet op onze mailinglijst? Schrijf je dan nu in. We versturen de nieuwsbrief circa 4 keer per jaar en houden je zo op de hoogte van alle activiteiten.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

DE HOORNEBOEG
Hoorneboeg 5 – 1213 RE Hilversum
info@dehoorneboeg.nl

Welkom op Hilversumzuid.nl. Deze site bevat veel informatie over wijkcentrum de Lelie, tijdelijk de Kleine Lelie. Verder veel aanknopingspunten voor wat er te doen is in Hilversum Zuid. Ook adressen voor als u informatie zoekt. Veel plezier bij het bekijken van deze website.