Gratis Regenton in Zuid!

Na het succes in Hilversum Oost, gaat ook in Hilversum Zuid (postcode 1214, 1215)  een regentonnen actie van start.

De waterschappen, waterbedrijven riepen ons deze zomer wegens de aanhoudende droogte op zuinig te zijn met water. Een regenton had het leed in de tuin enigszins kunnen verzachten. En zo’n ton is nog duurzaam ook. Bij droge periodes met af en toe geringe neerslag is de regenton een mooie uitkomst. Het bespaart schoon drinkwater en is veel beter voor de planten. Het gebrek aan regenwater zorgt voor veel problemen in de landbouw maar ook bij de mensen thuis. In de meeste tuinen wordt regelmatig gesproeid om de planten in leven te houden.

Let op:Huurders van de woningcorporaties Alliantie, Dudok Wonen en Gooi en Omstreken dienen allereerst contact op te nemen met hun corporatie voor toestemming. De corporaties staan overigens positief tegenover het plaatsen van deze duurzame voorziening!

Vanwege het beschermd stadsgezicht in postcodegebied 1214, dient de regenton in de achtertuin geplaatst te worden. Het is niet toegestaan deze aan de voorzijde van uw woning te installeren.

Zorg er voor dat uw regenton op een goede manier wordt aangesloten!

De regenton inclusief kraantje en aansluitingen krijgt u gratis van de gemeente. Een installeer beschrijving wordt ook meegeleverd.

In uitzonderlijke gevallen kan een vrijwilliger u met het installeren komen helpen.

Meld u vóór 15 december aan op: regentonzuid@gmail.comWe hebben 108 regentonnen te vergeven. Wie het eerst komt het eerst maalt.

Vermeld uw naam en adres, ieder huishouden 1 regenton.

U kunt de regenton komen afhalen op 4 momenten.

Ná aanmelding en inventarisatie, ontvangt u hierover bericht.

Heeft u vragen? Stel deze via het genoemde emailadres. Is dit lastig voor u, vraag dan om hulp binnen uw netwerk. Lukt dit ook niet? Dan kunt u contact opnemen met Jaco van der Velden van Versa Welzijn: 06-13 96 65 30.