Gemeentespeld voor ‘sociaal werkers’ Jan en Marcel Jongerius

Persbericht gemeente Hilversum

De gemeente Hilversum heeft altijd veel waardering geuit voor de gebroeders Jan en Marcel Jongerius, die met hun beroemde buurtsuper belangrijk sociaal werk deden. Eind november sloot de deur van hun winkel aan de Piet Heinstraat in Hilversum-Zuid. Voor het college van B en W is dit hét moment om hen de hoogste gemeentelijke waardering toe te kennen: de gemeentespeld. Jan en Marcel Jongerius krijgen deze erkenning uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Hilversum, op dinsdag 11 januari 2022.
 
Jongerius een begrip in Hilversum
Verssupermarkt Jan Jongerius is al decennialang een begrip in Hilversum. De melkzaak die vader Jongerius in 1960 begon, groeide na de overname door zoon Jan in 1979 uit tot een buurtsuper. Later kwam ook broer Marcel in de zaak. Vanaf dat moment ging Jongerius ook bestellingen leveren aan bedrijven en scholen. De broers waren hun tijd ver vooruit, want ook particuliere klanten konden gebruikmaken van de boodschappenbezorgdienst van Jongerius. En in de winkel zelf stonden de broers en hun medewerkers altijd klaar voor een praatje met jong en oud.
 
Maatschappelijk belang
Het college van B en W roemt de persoonlijke aandacht van de gebroeders Jongerius. “Een gemeentespeld voor Jan en Marcel Jongerius doet recht aan al het sociale werk dat zij in de afgelopen 50 jaar hebben verricht, voor wat zij hebben betekend voor vooral oudere Hilversummers, maar ook voor de buurt, voor alleenstaanden. De gemeentespeld erkent hiermee twee ondernemers die het maatschappelijk belang dienden, zonder opsmuk, zonder pretenties, maar gewoon door het goede te doen, iedere dag weer”, aldus burgemeester Pieter Broertjes namens het college.

Volgens het college verdient dit openlijke waardering. Broertjes overhandigt Jan en Marcel Jongerius de gemeentespeld tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 11 januari 2022.
 
Meer informatie
Voor meer informatie: pers@hilversum.nl/ 06 – 34 34 20 75