Gemeente biedt hulp aan slachtoffers van toeslagenaffaire

21 januari 2021
Het ministerie van Sociale Zaken heeft gemeenten gevraagd om gezinnen die slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire kinderopvang hulp te bieden. De gemeente Hilversum komt graag in contact met gezinnen die door de toeslagenaffaire in de problemen zijn geraakt. Dit kunnen zowel financiële als psychische problemen zijn, als mensen die door deze toeslagenaffaire hun baan dreigen te verliezen of werkloos zijn geraakt. 

Hulp bieden
De gemeente kan deze gezinnen hulp bieden bij het oplossen van deze problemen.
Tot nu toe heeft de gemeente met een tiental gezinnen contact. En binnen enkele weken verwacht de gemeente ook de gegevens van de slachtoffers die zich reeds bij de Belastingdienst hebben gemeld, te krijgen. Het gaat in Hilversum om een lijst van 38 gezinnen. Dit is gisteren bekend gemaakt door de VNG. Aanvankelijk kon de belastingdienst deze gegevens niet delen vanwege de privacywetgeving. 

Oproep
Het vermoeden bestaat dat het aantal slachtoffers van de toeslagenaffaire veel groter is. En daarom doet de gemeente Hilversum opnieuw deze oproep, die zij ook begin december plaatste: “Bent u slachtoffer van de toeslagenaffaire kinderopvang van de Belastingdienst? Kent u iemand die slachtoffer is van de toeslagenaffaire? De gemeente Hilversum komt graag in contact met deze gezinnen.”

 Contact
Gedupeerden kunnen contact opnemen met de gemeente door te bellen naar (035) 629 27 00 of een email te sturen naar: toeslagenaffaire@hilversum.nl.

 Meer informatie
Voor meer informatie: pers@hilversum.nl/ 06 – 34 34 20 75