Een groet van Charly!

Er is ’n tijd van komen en een tijd van gaan…..
Hallo allen die ik via mijn werk als beheerder van de Kleine Lelie sinds januari 2019… de tijd van komen… tot nu heb mogen ontmoeten en leren kennen.
En dan ga ik nu afscheid van jullie nemen, …de tijd van gaan…. ik stop met werken voor Versa Welzijn.
Voor velen van jullie zal dit, mede door de tijdelijke sluiting van de Lelie waardoor wij elkaar niet meer hebben gezien of gesproken, als een complete verrassing komen. Helaas is dit het geval, maar soms lopen de dingen anders dan je wenst.
ik zou komend jaar zijn gestopt met werken vanwege mijn pensioen, maar door de vele opgebouwde vrije tijd heb ik mijn taken nu al tijdelijk kunnen overdragen aan Lidy Tiecken en ben er heel blij mee dat juist zij het werk tijdelijk overneemt, tot er een permanente vervanger voor mij gevonden is.
Met een blij en positief gevoel kijk ik terug op de tijd die ik met jullie in de Lelie heb gehad. December 2018 heeft Gert Bos mij binnengehaald, omdat hij een (sociaal)beheerder voor de Lelie wilde zodat hij zich beter kon richten op…ja WAT niet eigenlijk en dan ook nog beter!?!
Over de vraag of ik die functie wel wilde hoefde ik niet lang na te denken, want als mede buurtbewoner die regelmatig bij de Lelie langskwam, zag ik dat gezellige drukke gedoe in de Lelie zeker zitten.
In korte tijd heb ik kunnen ervaren hoe hecht en verbonden alles en iedereen met elkaar is in dat gebouw, mede door de grote ruimte waar alles plaatsvond.
De Lelie werd echt door alle vrijwilligers, buurtbewoners, deelnemers en mijn collega’s op handen gedragen en de betrokkenheid van een ieder was dag in dag uit voelbaar en positief.
Een mens is nooit te oud om te leren, van Gert leerde ik alle ins en outs van de Lelie, maar ook van menig deelnemer heb ik dingen kunnen leren, waarvoor dank!
Dat een ieder mij zo snel accepteerde als beheerder heeft mij een heel goed en welkom gevoel gegeven en gezorgd dat ik mijn functie met veel plezier heb kunnen uitvoeren. Een warmer welkom kon ik mij niet bedenken!
Als de ene deur dicht gaat, wordt er ergens anders een deur geopend. Dit geldt zeker ook voor mij. Veel tijd om aan de veranderingen te wennen of na te denken heb ik niet.
Vrouwlief zei regelmatig “ even naar een leuk huis in Overijssel kijken” en jawel, een paar weken terug had zij BINGO, een huis wat voldoet aan al onze wensen stond te koop. Het werd kijken en kopen en ondertussen is ook ons eigen huis verkocht.
Het is een lang gekoesterde wens van ons, om later als wij groot zijn in de buurt van de Weerribben te gaan wonen, later is nu geworden.
Afscheid van de Lelie nemen, met een warm hart en enige weemoed, gelukkig heb ik veel warme fijne herinneringen om mee te nemen en binnenkort ook afscheid nemen van de geliefde Hilversumse Bloemenbuurt.
Wij gaan samen een nieuw avontuur tegemoet.
Voor de Kleine Lelie ligt de nieuwe Lelie in het verschiet. Ik hoop voor alle gebruikers van de Lelie dat hij/zij nog heel lang veel plezier en gezelligheid zal ervaren in de Lelie en jullie nog samen vele uren samen kunnen doorbrengen. Het gaat jullie goed!
hartelijke groet,
Charly Filet