Theater Kleintjekunst Hilversum

PROGRAMMA APRIL

 

Zondag 22 april, aanvang 14.30 uur. is bij ons te gast Ryan van den Akker en speelt haar programma ‘Zoet-Zuur’.
Actrice-zangeres Ryan van den Akker, bekend als hoofdrolspeelster uit tal van musicals, waaronder Cyrano, De Jantjes, Elisabeth, My Fair Lady en de stem van Alfred Jodocus Kwak is terug op het podium met haar eigenzinnige theatershow ‘Zoet-Zuur’. Een nieuwe ervaring op theatergebied.

Samen met haar pianist/gitarist neemt zij u op indringende wijze mee naar de periode vanaf de jaren ’30 waarin de kleinkunst en het cabaret hoogtij vierden in een sombere tijd waarin het publiek behoefte had aan amusement en vrolijkheid.

Met haar bijzondere repertoirekeuze (‘Bel Ami’, ‘Ich will keine Schokolade’, ‘Dat is de kleine Man’), haar verrassende interpretaties en bijzondere setting, trakteert zij haar publiek op Duitstalige kleinkunst, cabareteske nachtclubliederen, intense ballads en speelse acts. Met haar warme stem, feilloze intuïtie, indringende interacties en gevoel voor humor houdt zij het publiek in haar ban.

“Er zijn maar weinig mensen in het theater die je zo weten te raken. Zij verovert, verrast je met haar ludieke uitdagingen, pakt je bij de strot, speelt met haar publiek, zingt de sterren van de hemel. Ze ontroert je tot op het bot en is dan weer hilarisch en fel. Niet doorsnee. Een kameleon. Een ware happening”, Herman van Veen.

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06 54220108
Entree: € 17,-

 

Zondag 29 april, aanvang 14.30 uur:: “Philip Mechanicus, wachten op transport”

Een voorstelling in het kader van de 4 MEI-HERDENKING.

Het beroemde oorlogsdagboek ‘In Depot’ van Philip Mechanicus (1889–1944) en liederen van Ilse Weber. Zijn aangrijpende levensverhaal op indringende wijze verteld en gezongen door zijn kleindochter Elisabeth Oets, op piano begeleid door Mi Ying Chen.

In deze voorstelling brengt zangeres Elisabeth Oets een hommage aan haar opa Philip Mechanicus. Een selfmade man, die zich uit bittere armoede opwerkte tot een veelgeprezen, kritisch journalist en chef buitenland van het Algemeen Handelsblad in het vooroorlogse Amsterdam. Als Jood die geen ster wilde dragen, kwam hij in de oorlog terecht in kamp Westerbork, waar hij zijn dagboek bijhield, dat nog altijd als een van de belangrijkste oorlogsdocumenten wordt beschouwd.
Aan de hand van fragmenten uit zijn dagboek vertelt Elisabeth Oets het boeiende en aangrijpende levensverhaal van Philip Mechanicus. Ze kijkt terug op haar eigen familiegeschiedenis met veel warmte en respect en ze zingt daarbij liederen van Ilse Weber, gecomponeerd in Theresienstadt.

Elisabeth heeft haar opa nooit gekend, want hij werd in 1944 op transport gesteld en omgebracht in Auschwitz-Birkenau. Maar Philip Mechanicus leeft voort door zijn indrukwekkende en bekende oorlogsdagboek en door deze ontroerende voorstelling van zijn kleindochter.
Elisabeth Oets (verhaal en zang) en Mi Ying Chen (piano) werkten lange tijd bij de Nederlandse Reisopera en vormen al een aantal jaren een veelgevraagd duo.
De voorstelling “Philip Mechanicus, wachten op transport” was o.a. te zien in Kamp Amersfoort, Sjoel Brielle, Synagoge Delft, Synagoge Groningen, Etty Hillesum Centrum, Theater Concordia te Enschede en in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de Walther Maas Villa te Bilthoven. In april 2015 traden zij live voor TV op bij de herdenking van Kamp Westerbork.

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108
Entree: € 17,-

Graag verwelkomen we u bij één of wellicht meerdere voorstellingen…

Hartelijke groet,
Eugène Mennen