Kinderwerk de Lelie

Ontmoet de brandweer

Woensdagmiddag 28 maart
organiseert Versa Welzijn samen met de brandweer
een leuke kennismaking met de brandweer.
De activiteit is van 14.00-16.00 uur op het plein en binnen in de Paulusschool
(Irisstraat 2 in Hilversum) De ontmoeting met de brandweer is voor basisschool kinderen en hun ouders/verzorgers.
Het doel is om de kinderen kennis te laten maken met de leuke kant van de brandweer. Na een korte brandveiligheid les (spelvorm) kunnen de kinderen met de volgende activiteiten meedoen:
• Een kijkje nemen in de auto’s van brandweer en politie
• Poppen spuiten (met een brandweerdiploma)
• Op de foto met de brandweer
• Kleurplaatwedstrijd en Brandweer -quiz met leuke prijzen!

Kinderen mogen als brandweerman/vrouw verkleed komen.

Koffie, thee, limonade met iets lekkers staat klaar!
Tot 28 maart in de Paulusschool.

KINDERDISCO

Elke tweede vrijdag van de maand is er kinderdisco in het gebouw van de Beatrix (Neuweg 357).  De disco is voor kinderen van de basisschool van groep 3 tot en met 8. Het is van 18.30-20.00. Entree 1,50. Gezellig als je meedanst!

Tot vrijdag 9 maart 2018. Kinderwerk de Lelie.

Vrijdag 16 maart is de Nationale Pannenkoeken dag

TONEEL

Elke zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur wordt er druk geoefend voor een toneelstuk met regisseur Thomas.. Deze activiteit van kinderwerk vindt plaats in de Paulusschool. Datum en plaats van uitvoering wordt later vermeld.

Toneel in de Paulusschool
Lampionnen maken 8 november 2017

Knutselen elke woensdagmiddag Paulusschool

 Buurtbus is ingezet voor kinderen

Sinds 3 oktober 2017 is de buurtbus ingezet voor basisschool kinderen. In de bus kunnen de kinderen in hun eigen buurt samen komen en leuke dingen doen zoals knutselen, gezelschapsspelletjes spelen, darten, spelen op de Playstation 4. In de bus zijn sociaal werkers/jongerenwerk, kinderwerk en stagiaire van kinderwerk Versa Welzijn aanwezig, waarbij de kinderen terecht kunnen met hun vragen. Sociaal werkers komen in gesprek met de kinderen om te kijken wat ze samen met de kinderen voor de kinderen kunnen organiseren. Elke dinsdagmiddag worden sportactiviteiten door de sportmedewerkers van BSO Basisbende georganiseerd. De kinderen kunnen ook met de sportactiviteiten meedoen op het plein van de Elckerlyc basisschool. In de pauze om 16.30 uur krijgen alle deelnemers gratis limonade, fruit en groente.

De bus staat elke dinsdagmiddag van 15.30-17.30 uur op de Van Hogendorplaan 1-c op het plein van de Elckerlyc basisschool bij de BSO Basisbende.

Deelname aan de bus activiteiten is gratis.

Vragen: Kati Lipusz kinderwerk, klipusz@versawelzijn.nl 06-23672691 en

Brahim Ej-Jaouani jongerwernwerk, BEjJaouani@versawelzijn.nl 06-47585192

Doel van de bus

Met de bus biedt Versa Welzijn een goede vrijetijdsbesteding voor de kinderen. In de bus kunnen de kinderen niet alleen knutselen en spelen. Er zijn altijd luisterende oren van de sociaal werkers aanwezig.

Door interventie en begeleiding vanuit het kinderwerk leren kinderen om positief om te gaan met andere kinderen uit de buurt. Dit komt direct voort vanuit de georganiseerde activiteiten voor kinderen. Door gericht te spelen kunnen kinderen leren dat er regels zijn en hoe ze met deze regels om moeten gaan. Spelenderwijs leren kinderen dat er in veel situaties sprake is van geschreven en ongeschreven regels. Kinderen leren van elkaar en van de kinderwerker dat het prettig is als iedereen zich aan de regels houdt. Spel biedt kinderen ook de mogelijkheid om te leren samenwerken. Dit betekent overleg en afspraken maken en je daaraan houden.

Naast de georganiseerde activiteiten kunnen kinderen ook zelfstandig aan de gang met het materiaal van de bus. Dit vergroot hun speelmogelijkheden en ze leren om zichzelf te vermaken.

De bus als ontmoetingsplek voor ouders en buurtbewoners

De bus kan ook functioneren als ontmoetingsplek voor ouders en buurtbewoners. Door middel van gesprekken met ouders en buurtbewoners kunnen zij gestimuleerd worden om meer met kinderen in de buurt te communiceren. Hierdoor kan ook interactie ontstaan tussen kinderen en volwassenen waardoor wederzijds respect kan worden opgebouwd.

De bus als ‘buurtonderzoekscentrum’

De bus kan ook ingezet worden als mobiele accommodatie om de mening van kinderen te peilen. Dit kan ook een aanzet zijn tot een “kringgesprek”, zonder te belerend te zijn, waarbij kinderen leren naar elkaar te luisteren en andere gespreksvaardigheden meekrijgen.

Huttenbouwwek 2017
Buitenspeeldag

Buurthuisnieuws, wat gebeurt er in Hilversumzuid, Theater en wat opvalt in de Hilversumse media.