De Lelie

WIJKCENTRUM DE LELIE
Leliestraat 6-8
1214 HG Hilversum
Tel: 035 – 6215 970
Gert Bos:
  gbos@versawelzijn.nl                                

 

cropped-cropped-image12.jpg

Bloembak december 2017-1

De Lelie wenst iedereen hele fijne dagen!

KERSTBINGO TREFPUNT

Op dinsdag 19 december organiseert de Trefpunt-soos weer een leuke KERSTBINGO voor iedereen. Het begint om 14.00 uur in Zorgcentrum de Egelantier, Egelantierstraat 194, Hilversum.

ROMMELMARKT KOEPEL

Op zondag 17 december is er weer een ROMMELMARKT in de Koepel. Van 10.00 – 15.00 uur kan men terecht voor een groot aanbod van prettig geprijsde spulletjes. Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum.

Laptops4all

De computerwinkel laptops4all uit Loosdrecht heeft aan de dartclub van de Lelie een laptop geschonken. Zie ook lelie-prikbord.            Meer informatie: laptops4all.nl

INLOOPSPREEKUUR ZORGNETWERK ZUID

Het inloopspreekuur van het Zorgnetwerk Zuid is tijdelijk verplaatst naar Zorgcentrum de Egelantier. Op dinsdagen van 13.30-15.00 uur kan met vragen terecht bij medewerkers van oa. MEE, Versa Welzijn en de Thuiszorg. Ook de buurtcoördinator en de wijkagent schuiven regelmatig aan. Men kan terecht voor vragen en informatie betreffende uw eigen leefsituatie, zorg en wijkzaken. Men kan ook informatie krijgen over de Lelie-activiteiten die elders zijn ondergebracht. Zorgcentrum de Egelantier, Egelantierstraat 194, Hilversum. Voor verdere informatie : gbos@versawelzijn.nl

ALZHEIMER CAFE

Op woensdag 13 december is er weer een Alzheimer Cafe in de Koepel. Vanavond gaat het over PRETTIGE FEESTDAGEN ?? Familietradities spelen in deze tijd een belangrijke rol. Juist als je geheugen je in de steek laat, kunnen feestdagen houvast en herkenning bieden. Maar ze kunnen ook erg moeilijk zijn als door Alzheimer de relaties in de familie veranderen. Soms is het ook nodig om tradities aan te passen. Hoe kunnen we de feestdagen prettig houden? Gastspreker : Jacomette du Blois. Er is ruimte voor persoonlijke vragen. Van 19.30-21.00 uur en de toegang is gratis. Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum.

JONGERENTONEEL

Vanaf 7 november is er elke dinsdag (20.00-21.30) jongerentoneel  in de Bethlehemkerk (Loosdrechtseweg 263). Leuk als je meedoet!

http://hilversum.hu.nl/tieners-hilversum-zuid-op-het-toneel/

Jongerenwerker Brahim

http://hilversum.hu.nl/we-proberen-jongeren-bewust-te-maken-voor-de-gevolgen-van-hun-keuze/

TEKENTAFEL

Op donderdag 7 december gaat de OPEN TEKENTAFEL weer verder. Een gratis creatieve activiteit, begeleid door een creatieve vrijwilliger . U kunt langskomen en proberen of u het leuk vind. Het is donderdag 9.00-10.30 uur. Zorgcentrum de Egelantier, Egelantierstraat 194, Hilversum..

 JOKEREN

Op maandag 4 december is er weer de wekelijkse JOKERMIDDAG. Liefhebbers zijn van harte welkom. Het is van 13.30-15.30 uur. De kosten zijn € 0,50. Zorgcentrum de Egelantier, Egelantierstraat 194, Hilversum

SENIORWEB COMPUTERINLOOP

Op donderdag 7 december  start weer de COMPUTERINLOOP voor vragen en knelpunten bij uw computergebruik.. Een vrijwilliger is aanwezig om u te helpen. bij het oplossen van knelpunten. Het is van 09.30-11.00 uur. Het is gratis, maar neem evt. wel uw eigen laptop/tablet mee. Zorgcentrum de Egelantier, Egelantierstraat 194, Hilversum..

KOKEN VOOR MANNEN 55+

Op vrijdag 10 november start er weer een nieuwe kookgroep voor senioren mannen. Sommigen vinden het leuk om te (leren) koken, anderen zijn door omstandigheden gedwongen. Onder leiding van een kok gaat u het eten bereiden, en daarna gezamenlijk opeten. Er is voldoende ruimte voor kooktips en contact tussendoor. Vrijdag van 16.00-18.30 uur. € 50,- voor 5 lessen incl. ingrediënten en koffie. Wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213, Hilversum. Informatie en aanmelding: 06-81120144 of kokenbijdelelie@gmail.com.

 

 Buurtbus

Vanaf vandaag elke dinsdagmiddag van 15.30-17.30 uur is de Buurtbus beschikbaar voor alle kinderen vanuit de wijk. Je kan sporten, knutselen, gezelschapsspelletjes spelen, darten of lekker kletsen met elkaar en met de begeleiding. Het is gratis.

Kalken voor kinderwerk de Lelie

Zoals iedereen inmiddels wel weet is op 22 maart jl. wijkcentrum de Lelie verwoest door brand. In de nasleep zijn alle betrokken partijen druk bezig geweest om alle activiteiten door te kunnen laten gaan. Voor een wederopbouw is echter een hoop nodig. Zowel in mankracht als in denkkracht als in financiën. Om ons op dat laatste gebied te steunen is vrijwilliger Thomas Boerma een ludieke actie begonnen: kalken voor de Lelie.

Voor deze actie heeft Thomas een speciale auto gekocht. Eentje die met stoepkrijt betekend en beschreven kan worden. Met de auto gaat Thomas mee doen aan de Barrel Challenge en laat zo de wereld al die mooie leuzen en teksten zien. In ruil voor een plekje op de auto levert men een bijdrage, een donatie voor kinderwerk de Lelie.

Al jaren draait Thomas Boerma op zaterdag de toneelclub van Kinderwerk de Lelie. Elk jaar schrijft, repeteert en voert deze groep een toneelvoorstelling uit.

Via Facebook werft Thomas zijn donateurs en volgers. De eerste teksten staan al op de auto maar er is nog meer dan genoeg plek. Door mee te doen aan deze actie steunen we niet alleen kinderwerk de Lelie, maar bedanken we vooral een vrijwilliger met een gigantisch groot, warm hart.


 

SPEELINLOOP DE LELIE

Op woensdag 10 mei is er weer de  SPEELINLOOP voor kleine kinderen.  Kinderen van 0-4 jaar kunnen samen spelen en bewegen, terwijl de (groot) ouders er bij blijven en ook meekunnen doen met het spel van de kinderen.  Het is van 9.00-10.30 uur. Deelname is gratis. Vanwege de brand in de Lelie zitten we in de speelruimte van de Paulusschool op de Irisstraat 1. Informatie : Kati Lipusz 06-23672691.

KINDERWERK

Vanaf deze week gaan alle activiteiten op de normale tijden weer van start in de ruimtes van de Paulusschool. Op dinsdagmiddag de Kinderyoga, op woensdagochtend de Speelinloop en op woensdagmiddag de creatieve kinderactiviteiten. Paulusschool, Irisstraat 2. Informatie : klipusz@versawelzijn.nl.

BILJARTEN

De Biljartgroep kan terecht in de grote hal van de Egelantier. daar staat en puik biljart, tijdstippen als wij daar terecht kunnen worden later hier vermeld

 

Advertentie 2 buitenspeeldag 2017

 

 

 

DOOR Ute Hoogeveen, buurtcoordinator TELEFOON (035-) 14 035

BETREFT Brand Wijkcentrum de Lelie Geachte bewoners/gebruikers van dit pand,

Zoals u weet heeft er op woensdagmiddag 22 maart en nacht een flinke brand gewoed in Wijkcentrum de Lelie.

Het pand is geen eigendom van de gemeente, maar van de Emmausparochie en wordt door Versa Welzijn gehuurd.

De vermoedelijke oorzaak van de brand is kortsluiting. Bij recente inspectie (d.d. 13 februari) door de brandweer zijn geen tekortkomingen geconstateerd. Op het moment dat de brand uitbrak vonden er in wijkcentrum kinderactiviteiten plaats. Achttien kindeeren in de leeftijd tussen de vier en tien jaar en hun begeleiders konden, door kordaat optreden, op tijd het pand verlaten en zijn ongedeerd gebleven. Vannacht en vanmorgen vroeg laaide de brand op waardoor, vooral de achterzijde van het pand is verwoest. De brandweer was genoodzaakt om tijdens het blussen het achterste deel van het pand te slopen. Dit om te voorkomen dat de

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

brand wederom oplaait en om instortingsgevaar tegen te gaan. De gehele locatie is afgezet met hekken. Het is niet meer toegestaan om het pand te betreden. Tijdens de brand is voor zover bekend geen asbest vrij gekomen. Wel is in het pand beperkt asbest verwerkt. Tijdens opruimwerkzaamheden wordt het asbest door een professioneel bedrijf gesaneerd.

Wijkcentrum de Lelie

Verschillende buurtorganisaties en instellingen hebben vervangende ruimten aangeboden, dit wordt zeer op prijs gesteld. Versa Welzijn, vrijwilligers, de gebruikers van de Lelie en de gemeente werken samen om de activiteiten elders onder te brengen. Kinder- en jongerenactiviteiten hebben hierbij de prioriteit en wij hebben er het vertrouwen erin dat dit lukt. Zodra er vervangende ruimten zijn gevonden, vermeldt Versa Welzijn dit op de website (www.versawelzijn.nl). Volgende week is er meer duidelijkheid over de staat van het gebouw. De eigenaar, Versa Welzijn en de gemeente wachten de uitkomst van de schade-experts af.

Vragen?

Dan kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 035. Wij hopen u met deze brief voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet,

Eric van der, Want Wethouder

Gert Bos

 Kati Lipusz

Brahim Ej-Jaouani  Sociaal werkers Versa Welzijn

Nationale Pannenkoek dag vrijdag 24 maart 2017 het komt terug, volg dit artikel. 

Kinderwerk de Lelie samen met de Paulusschool, bso Basisbende en Versa Welzijn ouderenwerk hebben de zoveelste keer doen mee met de Nationale Pannenkoek dag  tijd:  17.30  uur kosten € 2,00 per persoon. Komen!

Tijdens deze dag  bakken kinderen van de Paulusschool pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Wij hebben voor deze dag een startpakket ontvangen met pannenkoekpannen, pannenkoekmix, tafelkleed, ballonnen en nog veel meer. De zaal hebben wij voor die dag prachtig versierd. Veertien kinderen van groep 6 t/m 8 onder de begeleiding van ouders, buurtbewoners en vrijwilligers van kinderwerk hebben pannenkoeken  gebakken voor 40 ouderen uit de buurt. De pannenkoeken zijn heerlijk met appel, spek, kaas en met zoetigheid.

De kinderen hebben niet alleen de taak de pannenkoeken te bakken maar ook het uitserveren van de pannenkoeken. Beide taken nemen ze zeer serieus. Na het eten komen de gezelschapsspelletjes op tafel en gaan de kinderen met de ouderen heerlijk, ontspannen spelen. Wij kijken uit naar een heerlijke middag. Daarna komt natuurlijk de vraag van de ouderen maar ook van de kinderen: “Kunnen wij dit regelmatig organiseren?’’ Prima voorstel. In hetzelfde concept gaan wij de Ouderen-kinderen eetcafé opstarten een keer in de twee maanden op de vrijdagen. Het voorstel van de kinderen is in september soep te koken voor de bezoekers. Meer informatie volgt nog;
klipusz@versawelzijn.nl of bellen: 06-23672691.

Wilt u meer weten over deze activiteiten? Loop gezellig bij de Lelie binnen of volg ons via Facebook en Twitter. Ook worden over deze activiteiten posters in de basisscholen in Hilversum-Zuid opgehangen

 

De BLOEMBAK- WIJKKRANT boordevol wijknieuws.

Bloembak september 2017-1.pdf    

Bloembak maart 2017(LR)

Bloembak maart pdf 2016
Wijkkrant De Bloembak [LR]  september 2015 pdf

 

Buurthuisnieuws, wat gebeurt er in Hilversumzuid, Theater en wat opvalt in de Hilversumse media.