Hoorneboeg

Logo Hilversum Zuidwww.vriendenvandehoorneboeg.nl

Wijkkrant 1215 – definitieve online versie

Nieuwsbrief – 11 december 2017

Compagnie logo

De Hoorneboeg

Blaas even uit… De Hoorneboeg is al eeuwenlang een unieke plek die uitnodigt om tot jezelf te komen. We vertellen je graag over haar toekomst als Culturele Buitenplaats. Geniet hier midden in de natuur van de stilte of zoek juist anderen op om je te laten inspireren.

Buitenplaats De Hoorneboeg: we gaan van start!

Nu alle procedures doorlopen zijn, kan de ontwikkeling van het landgoed tot Buitenplaats De Hoorneboeg echt in gang worden gezet. We beginnen in januari as met een aantal grotere klussen en werken toe naar een start en openstelling medio 2018. We vertellen graag nog een keer wat we van plan zijn en wat de komende maanden op De Hoorneboeg staat te gebeuren.

Unanieme steun gemeenteraad Hilversum

Na een zorgvuldige voorbereiding door vele betrokkenen werd het nieuwe bestemmingsplan voor De Hoorneboeg op 6 december goedgekeurd door de gemeenteraad. Dit betekent dat ook op het vlak van ruimtelijke ordening geen belemmeringen meer bestaan voor de uitvoering van onze plannen.

Verlangen naar buiten vindt een plek bij de Tuinmanswoning

Elegast distillery haalt geuren en smaken uit de natuur en vestigt zich in 2018 in de robuuste schuur bij de tuinmanswoning. Arjen Meeuwsen werkte als landschapsarchitect veel op de computer, terwijl liefde voor de natuur en een creatieve aanleg hem tot zijn beroep hadden gebracht. Hij merkte om zich heen dat dit gevoel leeft bij veel mensen: een verlangen om iets te maken en meer buiten te zijn. Op De Hoorneboeg wil Arjen met Elegast distillery hier een plek voor maken. Zo kan iedereen die dezelfde behoefte heeft ontspannen en geïnspireerd raken op de Buitenplaats door met Elegast natuurproducten te oogsten en te verwerken tot bijzondere smaken en geuren.

Terugblik op expo-weekend ‘Van Boven – Van Dichtbij’

Op 16 en 17 september organiseerde het kunstenaarsduo Djon Seedorf en Caroline Bijvoet het bijzondere expoweekend ’Van Boven – Van Dichtbij’ op De Hoorneboeg. De tuinmanswoning werd omgetoverd tot expositieruimte, waar woordkunstenaar Adam Bais op zaterdag de bezoekers langs de verschillende werken van Seedorf en Bijvoet begeleidde met zijn poëtische teksten. De kleurrijke werken van Seedorf leggen de nadruk op lichamen van dichtbij, een mooi contrast met de veelal stadse ver- en bovenaanzichten van Bijvoets werk: ‘Van Boven – Van Dichtbij’.

‘Een sprookje dat haar het ganse leven bijblijft…’

De Vereniging Buitenbedrijf bood aan het begin van de 20 eeuw arbeidersjeugd uit Leiden de mogelijkheid tot een week vakantie ‘in de vrije natuur’. Dit initiatief van de Stichting Leids Volkshuis vormde een onderdeel van vormings- en ontwikkelingswerk onder Leidse fabrieksmeisjes. De uitgangspunten van deze beweging sloten aan bij de filantropische instelling van de heer en mevrouw Pijnappel, op dat moment de eigenaren van het landgoed. Jarenlang stelden zij daarom een aantal weken per jaar de boerderij op De Hoorneboeg ter beschikking aan deze vereniging. Lees de waardering hierover in de herdenkingsrede ter ere van het 50 jarige bestaan van de Stichting Leids Volkshuis.

Hou me op de hoogte

Heb je deze nieuwsbrief ontvangen maar sta je nog niet op onze mailinglijst? Schrijf je dan nu in. We versturen de nieuwsbrief circa 4 keer per jaar en houden je zo op de hoogte van alle activiteiten.

DE HOORNEBOEG
Hoorneboeg 5 – 1213 RE Hilversum
info@vriendenvandehoorneboeg.nl
Forward to a friend

facebook icon
twitter icon