Burgemeester en wethouders lezen voor op Dag van de Duurzaamheid

Burgemeester en wethouders lezen voor op Dag van de Duurzaamheid

Ieder jaar is er op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, een voorleesactie op basisscholen, kinderopvangcentra en kinderboerderijen door het hele land. Burgemeester Pieter Broertjes en de wethouders Van Vroonhoven, Van der Want, Jaeger en Voorink zetten zich in voor deze actie. Ze lezen voor uit een boek dat speciaal voor deze actie is geschreven met verhalen van getalenteerde pabo-studenen en tekeningen gemaakt door kinderen. Thema dit jaar is ‘De wereld van voedsel’.

Wethouders lezen voor op de Jan van Rijckenborghschool

De vier wethouders gaan dinsdag 10 oktober allemaal naar de Jan van Rijckenborghschool. Zij worden om 8.45 uur verwelkomd door het team en de kinderen van de school. De wethouders krijgen enkele duurzame producten uit eigen tuin aangeboden. Daarna verspreiden ze zich over de school om voor te lezen en gesprekken te voeren. De ouders zijn gevraagd deze dag zoveel mogelijk op een duurzame wijze de kinderen naar school te brengen. Dat betekent wandelen, fietsen of met de elektrische auto. De Jan van de Rijckenborghschool heeft veel aandacht voor duurzaamheid. Met behulp van crowdfunding zijn vorig jaar zonnepanelen op het dak geplaatst en ze hebben een eigen moes- en bloementuin.

De burgemeester leest voor op Goudenregenschool
Burgemeester Pieter Broertjes leest van 8.85 tot 9.30 uur voor aan groep 8 van de Goudenregenschool in Kerkelanden (Augustinushof 59). Na het voorlezen volgt een gesprek over duurzaamheid en voedsel. Ook deze school heeft veel aandacht voor duurzaamheid. Zij geven regelmatig lessen over zonne-energie, afval en energiebesparing. Ze hebben ook een groen schoolplein: een ware belevingstuin waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met zand, water en tussen het groen.