Haalbaarheidsonderzoek Mediacultuurcluster Kerkbrink

PERS uitnodiging 2 oktober 2017

afdeling Communicatie
postbus 9900
1201 gm hilversum

Haalbaarheidsonderzoek Mediacultuurcluster Kerkbrink

In de afgelopen periode is het zichtbaar en beleefbaar maken van mediacultuur in Hilversum actief opgepakt. Een van de belangrijke onderdelen zijn hotspots voor mediacultuur. Deze zijn belangrijk voor de herkenbaarheid van Hilversum als Mediastad.

De Kerkbrink is een van die belangrijker hotspots, naast het Stationsplein, Marktplein en het Media Park met Beeld en Geluid. De afgelopen maanden is met partners en organisaties in de stad gekeken hoe de Kerkbrink een steviger mediaprofiel kan ontwikkelen. Hierbij zijn Museum Hilversum, Bibliotheek Hilversum, , het Grafisch Atelier, Scenecs Filmfestival, Stichting RTi/6FM en vastgoedpartijen op en rond de Kerkbrink betrokken. Deze partijen hebben aangegeven meerwaarde te zien in de ontwikkeling van een sterk mediacultuurcluster en de gemeente gevraagd deze ontwikkeling te ondersteunen.

De betrokken partijen zullen op woensdag 4 oktober een intentieovereenkomst tekenen met als doel om in 2017 een intensieve haalbaarheidsstudie uit te voeren naar de realisatie van een mediacultuurcluster. Het college heeft besloten een actieve rol te spelen in deze haalbaarheidsstudie gezien de subsidiƫring van een aantal betrokken organisaties en de intentieovereenkomst mede te tekenen. Het voornemen is begin 2018 de resultaten van het onderzoek aan de raad voor te leggen.

U bent van harte uitgenodigd om op woensdag 4 oktober om 17.30 uur aanwezig te zijn bij de ondertekening van de intentieovereenkomst voor het Mediacultuurcluster Kerkbrink in de B&W kamer van het Raadhuis, Dudokpark 1, Hilversum.

Tevens zal wethouder Wimar Jaeger van Cultuur een toelichting geven over de mogelijke invulling op zowel inhoudelijk, ruimtelijk als organisatorisch gebied.